4000 доларів США за перетин держкордону через річку: на Закарпатті затримали організатора

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру жителю Тячівського району Закарпаття за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України). Про це інформує Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 37-річний підозрюваний за 4000 доларів США обіцяв допомогти двом військовозобов’язаним громадянам призовного віку незаконно потрапити до Румунії через річку Тиса.

Встановлено, що з цією метою він орендував для вказаних осіб житло у готелі неподалік кордону, де проводив інструктаж щодо часу, місця та способу незаконного перетину, а також вимагав решту оплати у розмірі 3000 доларів США, однак був затриманий правоохоронцями у порядку ст.208 КПК України.

На цей час підозрюваному обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 107 000 гривень застави.

Крім цього, встановлюється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліція Закарпатської області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки Служба безпеки України та оперативно-розшукового відділу 27 прикордонного загону Західного регіонального управління Державна прикордонна служба України.

Санкція інкримінованої статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар