На Іршавщині діти саджали дерева

Посадка дерев. Настала весна. Діти допомагали лісівникам садити нові дерева.
 
Однак із самого початку маленькі помічники радо зустрили концертною програмою лісових господарників, а потім вже прийнялися саджати деревцята.
Поруч з хлопцями та дівчатками інвентар – лопати, відра з водою та саджанці. Хтось із обережно прокопував землю, хтось прибирав їм землю від листя. Потім діти викопували ямку, обережно, щоб непошкодити коріння, саджали дерева. І після посадки деревця поливали водичкою, аби вони добре прижилися. Якщо дбайливо спостерігати і доглядати за молодими деревами, то вони виростуть міцними і довго будуть радувати всіх
Як це було – дивіться у фотозвіті
Учені підрахували, що для кожної сучасної людини потрібно не менше ніж 200 дерев на помешкання та меблі, на книги й газети, на сірники, олівці.

Завдяки хімії люди навчилися виготовляти з деревини більше ніж 20 тисяч різноманітних виробів і продуктів. Це і глюкоза — виноградний цукор, вітамінне борошно, ліки, штучне волокно. З одного кубометра деревини можна наткати 1,5 тис. метрів тканини. З неї виготовляють плитки, картон, штамповані будівельні матеріали. А з 5 кубометрів можна отримати цілу тону паперу. А найголовніше — дерева щують повітря.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Відправ другу:
Залишіть коментар