За відмінні оцінки школярі Хустщини отримали у винагороду безкоштовну екскурсію в Київ (ВІДЕО)

Для кожної людини шкільні роки – незабутні. Та з плином часу в пам’яті залишаються найяскравіші спогади і зазвичай – це не контрольні роботи, не правила й диктанти а цікаві мандрівки. Однією з таких для учнів Березівської ЗОШ стала подорож до Києва.

 

Діти відвідали найвизначніші місця столиці – Києво-Печерську Лавру, найвідоміші музеї та парки, однак найбільш вражаючим для школярів був візит у Верховну Ради України. Екскурсія відбулася за сприяння Народного депутата України Валерія Лунченка.

За відмінні оцінки та призові місця у різноманітних конкурсах і олімпіадах кращі учні Березівської ЗОШ, що на Хустщині, отримали винагороду –безкоштовну екскурсію до столиці України.

Школярі кажуть, з нетерпінням чекали на поїздку, самі намагалися розробити маршрут, куди саме хотіли б потрапити та щодня уявляли, яка вона – столиця України, адже більшість учасників екскурсії у Києва вперше.

Програма поїздки була й справді насиченою. Діти відвідали національний музей «Меморіал жертвам голодомору», найбільшу святиню країни – Києво-Печерську Лавру, побували на кращих панорамах міста, прогулялися Маріїнським парком та Хрещатиком.

Однак найбажанішою для кожного із учасників групи була можливість потрапити всередину однієї з найвідоміших будівель країни – Верховну Раду. Тут особисто своїх гостей зустрів і провів до стін парламенту Народний депутат України – Валерій Лунченко.

Під час відвідин Верховної Ради з вуст екскурсовода діти детальніше дізналися про історію створення знаменитої будівлі, найвідоміші події, які відбувалися у цих стінах та про визначних особистостей, які колись тут працювали або працюють і донині.

Та найбільший захват у відвідувачів, звичайно, викликав балкон зали пленарних засідань Верховної ради України. Адже саме у цій сесійній залі ухвалюються усі закони нашої держави.

На завершення екскурсії Валерій Лунченко висловив побажання вже за кілька років в парламенті зустрітися з нинішніми школярами не в якості гостей, а в якості народних обранців, які вже самі творитимуть новітню історію України.


(для перегляду відео в мобільній версії ukr.net – перейдіть на сайт, клацнувши на заголовок матеріалу)

Відправ другу:
Залишіть коментар