Закарпатці наголошують: ціну на газ знизити реально

Україна здатна забезпечити свої потреби власними ресурсами. Проте видобуток вітчизняного газу досі на низькому рівні.

З 1 травня ціну на газ зменшено на 300 гривень. Тож наразі тариф для населення становить 8 247 грн за тисячу кубів. Безпрецедентне рішення, на перший погляд. Проте у партії «Наш край» протягом останніх років неодноразово наголошували, що тарифи можна і треба знижувати.

«У серпні минулого року по всій Україні, зокрема і на Закарпатті, прихильники партії збирали підписи за те, щоб ціну на блакитне паливо не піднімали. Тоді вдалося залучитися підтримкою понад мільйона українців, проте влада не дослухалася до них. Тариф вкотре підняли.

Та на фоні останніх подій, ми бачимо що ціну знизити реально. Просто потрібно дослухатися до свого народу. Українці хочуть, щоб їх чули і знали про їхні потреби!

Тарифи реально знизити зокрема за рахунок збільшення видобутку власного газу. Раніше навіть була прийнята програма «20/20», що передбачала це. Але, як бачимо, вона провалена. І за цей провал жоден чиновник не покараний», – зазначає заступник голови партії «Наш край» на Закарпатті Іван Синетар.

З огляду на це «Наш край» вимагає в уряду врешті взятися за реалізацію цілей програми – збільшити видобуток вітчизняного газу, назвати реальну ціну блакитного палива і зменшити тариф відповідно до неї.

Відправ другу:
Залишіть коментар