Ужгородці просять підтримати петицію про встановлення в Ужгороді Меморіалу загиблим за Україну воїнам

П’ятий рік триває в нашій країні війна, п’ятий рік нам знову із зброєю в руках доводиться виборювати свою Незалежність, право гідно жити у вільній та незалежній країні!
 
Біля 3 тисяч військових усіх силових структур заплатили за це найдорожчу ціну – власне життя, серед них 97 закарпатців, майже 1,5 тисяч жінок залишились вдовами, понад 4 млн. людей безпосередньо зіткнулись із жахіттями війни.

Але герої не вмирають, доки в наших серцях живе пам’ять про їхній подвиг!

Майже в кожному обласному центрі України символ пам’яті з поіменним ушануванням загиблих на Сході України земляків.

Меморіал, який минулого року встановлено на Пагорбі Слави в м.Ужгород, не знайшов підтримки в учасників бойових дій та членів сімей загиблих воїнів. Пам’ятник має об’єднувати людей, а не бути черговим приводом для списання державних коштів і розчаруванням для пересічних мешканців міста, думку яких навіть не спитали, коли обговорювали проекти пам’ятного знаку. З метою вшанування подвигу наших героїв, які вже стали символом супротиву народу України та його незламного духу, подяки матерям, що виховали справжніх патріотів, які не дали ворогу жодного шансу на перемогу, ініціюємо створення на території міста Ужгород нового Меморіалу загиблим воїнам, де буде зазначено прізвища загиблих закарпатців, куди зможуть приходити родичі та друзі загиблих героїв ушанувати пам’ять про них.

Меморіал має стати нашим спільним проектом, нашим внеском у формування історично-суспільної свідомості та патріотичного виховання молоді – і це лише мала частка того, чим ми можемо віддячити тим, хто віддав життя за Україну!

Ініціативу щодо встановлення такого меморіалу висловили ГО «Асоціація міст-побратимів м.Ужгород» разом із матерями та жінками полеглих Героїв, а також підтримали Закарпатська обласна організація «Молодий патріот», ГО «Фонд розвитку молодіжних рухів «ВПЕРЕД», ГО «Спілка учасників бойових дій «Об’єднані війною». Попередньо розроблено проект зазначеного меморіалу.

Враховуючи вищезгадане, просимо Ужгородську міську раду:

1. Розглянути можливість надання відповідного дозволу на розміщення Меморіалу на території парку «Малий Галагов» (район вул. Гойди, Т. Шевченка, Т.Масарика).
2. Виділити, відповідно до бюджетного законодавства, в бюджеті міста на 2020 рік кошти для будівництва Меморіалу та звернутися до обласної ради щодо співфінансування цього проекту.

Просимо всіх ужгородців активно підтримати петицію (https://e-dem.in.ua/uzhgorod/Petition/View/33?fbclid=IwAR256aYYw0Vqm8xe0yMv6d-JZdDIv2xMrQO7-Rg-2tsEyoQY_cuTMRX4RK4), адже герої не вмираю допоки живе пам’ять про їхній подвиг!

Відправ другу:
Залишіть коментар