Завжди на сторожі: як несуть службу прикордонники відділу «Косино» (ВІДЕО)

Вони і вдень, і вночі охороняють кордони нашої країни, ризикуючи своїм життям.
 
Своє професійне свято та 101-у річницю з дня створення прикордонної охорони України відзначали прикордонники Мукачівського загону. А от як несуть службу охоронці рубежів безпосередньо на кордонах, які ситуації тут трапляються та хто їм допомагає – бачили журналісти «М-Студіо».

Дільничний інспектор відділу прикордонної служби «Косино» Вадим Симоненко вже третій рік охороняє державний кордон на межі з Угорщиною. Каже, найважче було звикнути до добових нарядів та ранніх підйомів. Однак зараз служба – в радість.

Основними загрозами, за словами прикордонників, є спроби нелегальних мігрантів потрапити до країн Євросоюзу. Інша загроза, що стосується пункту пропуску «Косино», – це спроби переміщення тютюнових виробів до Угорщини за допомогою транспортних засобів.

Переправити тютюнові вироби до Угорщини правопорушники намагаються і через «зелений коридор». При цьому можуть використовувати і різноманітні літальні апарати. Але завдяки використанню технічних засобів прикордонного контролю і сумлінній службі «зелених беретів» вчасно вдається зупиняти правопорушення.

Здійснювати охорону державного кордону допомагають і чотирилапі захисники. Кінолог Олександр Стеценко каже: представники породи бельгійська вівчарка є надзвичайно витривалими, розумними і кмітливими. Природжений вольовий темперамент цієї собаки і правильне виховання допомагають виростити чудового захисника і вірного друга.

Та службові собаки – лише помічники. Головне, на що покладаються прикордонники під час несення служби – на свою пильність та досвід. І звичайно, кажуть, завжди гідно виконують патріотичний обов’язок як військові – охороняти батьківщину.


(для перегляду відео в мобільній версії ukr.net – перейдіть на сайт, клацнувши на заголовок матеріалу)

Відправ другу:
Залишіть коментар