Глава МЗС Угорщини висунув вимоги Україні та анонсував допомогу Закарпаттю (ВІДЕО)

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив: Угорщина тоді розблокує рух України до НАТО, коли вдасться знайти порозуміння у спірних, на думку угорців, питаннях з Україною.
 
За словами високопосадовця, Угорщина зацікавлена в сильній, стабільній та демократичній Україні. Також Сійярто висловив сподівання на порозуміння із Україною після парламентських виборів.

Петер Сіярто каже: сподівається на чесні і прозорі парламентські вибори, а сподівання – це не втручання.

Нагадаємо, напередодні в.о. міністра закордонних справ України Єгор Божок на зустрічі з Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто висловив занепокоєння останніми діями угорської влади, які мають ознаки втручання у внутрішньополітичне життя України. В МЗС рекомендували угорській владі до завершення виборчого процесу утриматись від подальших поїздок до Закарпаття та інших заходів, що можуть розцінюватись як агітація.

Петер Сіярто нагадав, що навіть у часи загострення стосунків вони продовжували підтримувати Україну, надавали допомогу у лікуванні для постраждалих від бойових дій на сході, за 4 роки оздоровилися більше 2,5 тисячі дітей, з 2013 року здійснюють реверс газу, який Угорщина отримує з Росії. Щодо надання допомоги на економічний розвиток – вже надали грантів і кредитів на 24 млрд форинтів, як інвестиції в Україну тут залишилося 18 млрд. форинтів.

На запитання журналістів “М-студіо”, хто має право на отримання допомоги та участь у проектах, які надаються угорцями, Петер Сійярто відповів: нема жодних політичних прив’язок, подавати на участь у грантах та проектах можуть всі, хто бажає взяти участь. Угорці кажуть і надалі хочуть підтримувати Україну, адже зацікавлені в сильному сусіді.


(для перегляду відео в мобільній версії ukr.net – перейдіть на сайт, клацнувши на заголовок матеріалу)

Відправ другу:
Залишіть коментар