Історія про отруєння олів'є членами ОВК округу №70 стає сенсацією національного масштабу

Сюжет одного із закарпатських каналів про інцидент, що стався на окрузі № 70 із центром у Сваляві, вийшов пізно ввечері 24 липня.
 
Через оприлюднену сьогодні зранку інформацію у мережі, закарпатські та всеукраїнські ЗМІ почали поширювати, що через отруєння члени комісії не можуть дорахувати протоколи, через що і затримка. Хоча в той же час на сайті ЦВК зранку офіційно оприлюднили інформацію про те, що переможцем на цьому окрузі став Михайло Лаба.

Курйозність цієї ситуації полягає в тому, що майже всі українські ЗМІ розповіли читачам про прикрість, яка сталась на цьому окрузі. Ось один із останніх заголовків – “Поминки, олів’є і отруєння: як на Закарпатті голоси рахували”.

Як розповідає видання ВВС, виборчий округ №70 на Закарпатті з центром у Сваляві сумно прославився на всю Україну. Тут роботу окружної виборчої комісії на кілька днів майже паралізувало харчове отруєння більшості членів комісії, комп’ютерників, поліцейського і навіть рятувальника ДСНС.

Частина з них опинилась під крапельницями і в реанімації. Зібратись для затвердження кінцевого протоколу про результати в окрузі “вцілілі” члени змогли тільки в середу ввечері.

Цікаве у цій історії й те, чим саме і за яких обставин отруїлась комісія. Як виявилось, їм доставили їжу з ресторану, яку не доїли перед виборами на поминках.

“Нам їжу привезли гарно так запаковану, красиво все було. Їжу вони замовили у сусідньому ресторані ввечері неділі – перед закінченням голосування”, – розповів голова окружної комісії Василь Кошеля з лікарняного ліжка.

На вечерю “скинулись” усі, а вже наступного дня зранку один за одним учасники трапези почали скаржитись на температуру, нудоту, блювоту та діарею.

І вже до вівторка на лікарняному ліжку опинилась більшість членів комісії, включно з головою та секретарем.

“Отруєння не завадило встановити результат, а тільки вибило з колії та створило додаткове навантаження на людей, які так би мовити “вціліли”, – згадує пан Кошеля. Протоколи від дільничних комісій обробляли в екстремальних умовах.

Фінальний протокол ОВК затвердили у ніч з середи на четвер. 24 липня десять членів комісій вже могли пересуватись і прийти на засідання, забезпечивши кворум.

В окрузі впевнено переміг кандидат від “Слуги народу” Михайло Лаба. Особливих порушень, скарг чи інцидентів, окрім самого отруєння, тут не було.

“Ми навіть не замовляли той салат олів’є, вони самі привезли”, – згадує голова ОВК. – “Ми попросили організувати нам вечерю, а вони просто згребли залишки їжі, яка залишилась після поминок в суботу. Містечко у нас невелике, люди передали цю інформацію”, – обурюється Василь Кошеля.

За його словами, у суботу в ресторані були поминки, а що недоїли – привезли до ОВК. Понад те, ще в суботу після поминок і вживання саме того олів’є до місцевої лікарні звернувся перший отруєний.

Завідувачка інфекційного відділення лікарні Сваляви розповіла, що причиною отруєння стала кишкова інфекція, а стан усіх хворих вже задовільний.

Отруєний голова ОВК, який сам є адвокатом, каже, що не позиватиметься до ресторану, адже не зможе довести у суді, що саме їхня їжа стала причиною отруєння. І жалкує, що санітарної служби вже не існує і нікому контролювати роботу закладів харчування.

“Лікарі кажуть, що якби ми вживали горілку, то було б набагато легше і не було б такого отруєння. Але в нас була серйозна робота, і ми не вживали”, – жартома згадує Василь Кошеля.

Кому-кому, а членам постраждалим від отруєння ці вибори справді запам’ятаються надовго!

Джерело

Відправ другу:
Залишіть коментар