В окрузі №69 боротьба за місце в парламенті тривала найдовше в області

Округ №69 із центром у Мукачеві став сенсацією парламентських виборів на Закарпатті.
 
Після оприлюднення ЦВК відомостей про результати голосування розпочалася запекла боротьба між двома головними претендентами на мандат – Віктором Балогою та Едгаром Токарем.

Про двох головних конкурентів цьогорічних виборів стало відомо ще до оприлюднення офіційних результатів. Відрив між двома кандидатами від початку й до кінця голосування сягав декілька десятків голосів, та все ж представник партії «Слуга народу» до останнього лідирував.

І от, 22 липня ЦВК опрацювала 100% протоколів, з чого стало відомо – перемогу здобув самовисуванець Віктор Балога. За політика проголосувала 21 265 виборців, у той час як Едгару Токарю, який ішов на вибори від партії «Слуга народу», для перемоги не вистачило зовсім трохи. Він отримав 20 467 голосів.

З таким результатом представник партії «Слуга народу» Едгар Токар не погодився, наполягавши на перерахунку голосів на 13 дільницях округу, де за його словами відбувалися масові фальсифікації голосів. У свою чергу Віктор Балога запропонував перерахувати голоси у всіх 133 ДВК.

Одразу ж після поданих заяв члени ОВК відхилили заяви обох кандидатів. Наступного дня засідання продовжили й після довготривалого обговорення кращого варіанту для вирішення цього питання, як все-таки перерахувати голоси, не знайшли.

Під час голосування за кандидатіввдепутати по виборчомуокрузі №69 були помічені багаточисленні порушення, тож одразу після виборів було вирішено провести перерахунок голосів – про це заявляють у штабі одного з кандидатів у депутати по мажоритарному округу #69. Кандидат в депутати Едгар Токар, зауважує, що прохання про перерахунок подали ще в понеділок о 4 ранку, однак члени комісії більшістю голосів це рішення не підтримали. І лише через день перерахунок вирішили провести.

Едгар Токар каже: люди масово надсилають їм інформацію про порушення на дільницях, тому що налаштовані на чесні вибори.

В суботу громадянська мережа ОПОРА повідомила, що ЦВК скасувала перерахунок голосів в окрузі №69. “У засіданні ОВК №69 оголошена чергова “технічна” перерва до понеділка 09.00. Сьогодні стало відомо, що ЦВК відмінила перерахунок голосів на 133 ДВК округу”, – йдеться у повідомленні. За інформацією спостерігача від ОПОРИ, у суботу перерахували результати лише 4 ДВК, і були виявлені певні розбіжності.


(для перегляду відео в мобільній версії ukr.net – перейдіть на сайт, клацнувши на заголовок матеріалу)

Відправ другу:
Залишіть коментар