Едгар Токар: Боротьба на окрузі 69 набрала всеукраїнського масштабу

Мова про одномандатний виборчий округ з центром в м. Мукачеві, де за даними екзит-полів представник партії “Слуга народу” випереджав найближчого конкурента на понад 4 тис голосів, однак після оприлюднення результатів, перемогу з мінімальним розривом в голосах здобув Віктора Балога.

У СН впевнені – вибори відбулися з фальсифікаціями, позаяк відомо про десяток фактів, коли у виборчих списках на дільницях де переміг В. Балога, проголосували ті люди, які фактично знаходяться закордоном.

Представнику партії Президента вдалося домогтися перерахунку голосів і вже на перших 4 малих дільницях він отримав плюс 6 голосів, хоча згадувані ДВК не являються тими, де за словами очевидців відбувалися наймасовіші фальсифікації. Пізніше, своїм рішенням ЦВК неочікувано призупинила перерахунок на 69 окрузі.

Далі – пряма мова Токаря Едгара:

Боротьба на окрузі 69 набрала всеукраїнського масштабу. Усі, хто спостерігає за перебігом подій в Мукачівському окрузі розуміють, що ситуація тут – міні-копія ситуації в державі, де старі політики не готові лишити насиджені місця, виходити з тіні та грати за чесними правилами, тому вдаються до підкупу членів ОВК, тиску на них та затягуванню процесу перерахунку голосів.

Як кандидат в народні депутати від політичної партії «Слуга народу», я роблю все, щоб відстояти інтереси виборців 69 округу. Однак, через недосконалість виборчого законодавства, яке заточене під старих політиків, домогтися правди досить не просто.

Ми прагнули чесних виборів – результати сфальсифікували. Ми хотіли перерахувати голоси на дільницях, де були зафіксовані порушення, – члени ОВК вирішили перерахувати результати усіх 133 дільниць і по партіях, і по мажоритарниках, аби звести все до абсурду. Ми хотіли зробити все швидко і чесно – а натомість результати 4 невеликих та непроблемних дільниць перераховувалися впроодовж цілого дня. Та навіть цей підрахунок виявив неточності та додав мені 6 голосів.

Вчора ЦВК визнала незаконним рішення про перерахунок голосів, який тривав лише кілька годин і мав результати на мою користь, та зобовязала ОВК встановити результати виборів у виборчому окрузі № 69 до 5 серпня 2019 року включно. Тобто на оскарження рішення у нас є лише тиждень. Чи встигнемо ми через суд добитися перерахунку голосів та перерахувати 16 дільниць до 5 серпня – питання спірне.

Тобто, по суті, ЦВК не цікавить ситуація з порушеннями під час голосування та підрахунку у окрузі 69, для них головне – вчасно завершити вибори. Отак недосконалість виборчого законодавства та судової системи обмежує права тих кандадатів у народні депутати, які ведуть кампанію чесно та прозоро.

Я звісно розумію, що мій опонент фактично отримав «вовчий білет» у Раді і перемога за таких умов – геть не перемога, але, на жаль, система заточена під старих політиків і шансів досягти успіху на рівних умовах «новим обличчям» дуже важко.

Я дуже сподіваюся, що Президент України та ЗеКоманда підтримає мене та проконтролює, аби суди та поліція, які займаються розглядом кримінальних проваджень по порушеннях у 69 окрузі, зробили свою роботу оперативно і без затягувань – це єдина можливість з’ясувати на чиєму боці правда.

Відправ другу:
Залишіть коментар