Розгляд по зміні запобіжного заходу для винуватця смертельного ДТП на Берегівщині зірвано (ФОТО)


Закарпатський апеляційний суд в Ужгороді відклав розгляд апеляції прокурора на «м’який» запобіжний захід по смертельному ДТП на Берегівщині, оскільки не з’явились прокурор і підозрюваний.

Наступне засідання переклали на 12 серпня, повідомляє громадський правник Віталій Грегор.

Йдеться про молодого 17-річного хлопця Михайла Шеремету із сім’ї АТОвців, якого ввечері 21 липня в с. Свобода на Берегівщині збив п’яний водій-молодик Петро Томишинець (алкоголю було в ~10 раз більше норми) із сім’ї екс-правоохоронців і втік з місця пригоди.

Якщо б винуватець ДТП надав першу медичну допомогу і відвіз до лікарні – в загиблого 17-річного Михайла можливо був би хоча б шанс вижити.

Бергівський районний суд обрав винуватцю ДТП запобіжний захід тримання під вартою із можливістю внесення всього 50 тис.грн застави.

Берегівська прокуратура і адвокат сім’ї загиблого подали апеляцію.

Смертельна ДТП трапилася увечері 21 липня в с. Свобода Берегівського району. Два юнаки поверталися з магазину додому. Йшли узбіччям дороги, коли одного з товаришів збив легковик.

Попри те, що шанс врятувати потрепілого, котрого від удару відкинуло в сторону, був, водій автомобіля Volkswagen, не зупиняючись, помчав далі. Тим часом, на крики іншого хлопця вийшли люди. Постраждалого поклали в автомобіль і повезли до відділення швидкої допомоги, яке розташоване в сусідньому селі на відстані двох-трьох кілометрів, а звідти – в лікарню м. Берегово. Дорогою Михайло Шеремета помер.

Поліція затримала водія. Ним виявився 24-річний житель Свободи. Результат медичного огляду на стан алкогольного сп’яніння показав 1,9 проміле (за максимально допустимої норми – 0,2).

На сьогодні кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху). Санкція статті – до восьми років позбавлення волі.

Між тим місцеві жителі побоюються, що родичі водія спробують вплинути на хід розслідування. За їхніми словами, сім’я “гонщика” займається бізнесом.

Михайла Шеремета поховали 24 липня. У хлопця залишилися мати, батько, брат. За словами Василя Рущака, батько Михайла воював на Донбасі.

Відправ другу:
Залишіть коментар