На Закарпатті вдруге проведуть фестиваль водних видів спорту


«Carpathian aquatics cup — 2019» — фестиваль водних видів спорту вже вдруге планують провести на Закарпатті 13-15 вересня.

Локація — аквакомплекс «Європа» у селі Соломоново на Ужгородщині. Про програму заходу журналістам розповіли організатори фесту на прес-конференції.

У рамках фесту проведуть чемпіонат України з плавання категорії «Мастерс». Варто додати, право на проведення відкритих всеукраїнських змагань виборювали пів року, конкуруючи з Харковом, Полтавою, Черніговом та Львовом.

Від 80 до сотні чоловік від 8 команд очікують для участі у Кубку Карпатського єврорегіону з водного поло серед ветеранів.

Одним із потужних івентів фесту повинен стати семінар суддів, який проведуть під егідою Федерації плавання України. Вже зареєстровано пів сотні заявок на участь у цьому заході.

Мета фесту: популяризувати здоровий спосіб життя, водні види спорту, зміцнення добросусідстких відносин з країнами Карпатського Єврорегіону, промоція спортивно-туристичних можливостей Закарпаття.

Родзинкою фесту стануть зірки світового спорту. Серед них – обличчя заходу – чемпіон та рекордсмен світу з плавання Михайло Романчук, який проведе майстер – клас. Також чемпіон світу Денис Силантьєв та віце-президент ЛЕН і президент Федерації плавання України Андрій Власков та інші. Організатори кажуть, фестиваль перспективний. На третій фест вже поступають заявки від інфраструктурних компаній, які не встигли взяти участь цього року.

Відправ другу:
Залишіть коментар