Незважаючи на кримінальні справи ОВК 69 вирішила не перераховувати голоси

На сьогоднішньому засіданні ОВК, яке розпочалось о 10:00 ранку, члени окружної виборчої комісії розглядали скаргу кандидата у нардепи Едгара Токара, щодо зафіксованих його стороною порушень.

Нагадаємо, вчора Прокуратура Закарпатської області Закарпатської області повідомила: «Повідомлено про підозру п’яти членам ДВК одномандатного виборчого округу № 69.

Встановлено, що п’ятеро членів дільничної виборчої комісії у с. Суха, Іршавського району діючи за попередньою змовою між собою, видали бюлетені для голосування за осіб, які фактично, на час проведення голосування, перебували за кордоном.

Загалом, таким чином було видано понад 90 бюлетенів особам, які не мали право на їх отримання, на імена осіб, які у день проведення позачергових виборів до Верховної ради України перебували за кордоном»

Розглядали його повторно через рішення Закарпаськогго окружного адміністративного суду, який 30 липня постановив, що комісія має ще раз розглянути заяву кандидата і самостійно прийняти рішення щодо доцільності його вимог.

Сьогодні члени ОВК визнали зафіксовані кричущі порушення не суттєвими, таким які ніяк не могли вплинути на результати голосування.

Відтак за повторний перерахунок голосів на 6 дільницях округу проголосувало 6 членів ОВК, проти також 6. Голова ОВК утримався.

Вчора Едгар Токар звернувся до Балоги та заявив: Ваші юристи і члени ОВК 69 блокують будь-які спроби встановити чесні результати голосування.

В кінцевому результаті член партії “Слуга Народу” виявився правим – рішення в ОВК не прийняли, тож перерахунку не буде.

Незважаючи на поразку у виборах до ВРУ, у Едгара Токаря з’явилися непогані стартові позиції для участі на місцевих виборах. За інсайдерською інформацією, рейтинг Токаря вдвічі вищий, ніж діючого міського голови Андрія Балоги.

Відправ другу:
Залишіть коментар