Чому мукачівці шукають роботу за кордоном? (ВІДЕО)


Все більше і більше людей виїжджають за кордон в пошуках заробітку.

Особливо відчувається брак спеціалістів на Закарпатті. Щодо роботи в Україні більшість респондентів зауважили лише одне – низька заробітна плата.

Кажуть, виходять з цієї скрутної ситуації як можуть. В чомусь себе обмежують, а від чогось доводиться взагалі відмовитись.

За словами директора Мукачівського центру зайнятості Романа Мельничука, людей, які звертаються до них у пошуках роботи, стає все менше і менше. Роботи багато, в різних галузях і по різним спеціальностям, та людей, особливо вузької спеціалізації, не вистачає. І це не зважаючи на велику кількість звернень від роботодавців з високооплачуваними вакансіями, серед яких і трактористи від 15 тисяч, і електрогазозварники від 30.

Ось і виходить, що і робота є, і платять непогано, та люди вже звикли до закордону. Як довго буде тривати така ситуація, і коли люди перестануть виїжджати в чужі країни в пошуках кращого життя, сказати важко. Та можна запевнити – всюди є можливість знайти роботу з гідною заробітною платою, треба лише пошукати.

Відправ другу:
Залишіть коментар