Українець став наймолодшим в історії чемпіоном Європи зі стрибків у воду (ВІДЕО)


Олексій Середа виграв стрибки з вишки і став наймолодшим чемпіоном Європи в історії.

У Києві завершився чемпіонат Європи зі стрибків у воду. Сьому медаль для України на турнірі виграв 13-річний Олексій Середа, який посів перше місце у стрибках з 10-метрової вишки. Про це повідомляє Укрінформ.

Українець Олексій Середа не просто впевнено переміг у фіналі, але й встановив унікальне досягнення. Він став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду в історії.

Середа став першим у стрибках з 10-метрової вишки. Він показав результат у 488,85 балів, що на десять пунктів більше, ніж здобув його найближчий переслідувач.

“Срібло” в цій дисципліні виграв представник Франції Бенджамін Оффре (474,90). “Бронза” в активі росіянина Руслана Тернового (445,25). Зазначимо, що тут брав участь й інший українець Олег Сербін, але він посів шосту сходинку.

Ця медаль стала для України вже сьомою на цій континентальній першості. Наразі в активі “синьо-жовтих” три “золота”, три “срібла” та одна “бронза”.

До рекорду українця наймолодшим чемпіоном зі стрибків у воду вважався британець Томас Роберт Дейлі, який здобув перемогу в 2008 році, коли йому було 14 років.

Як це було – на відео з виступу спортсмена.

Відправ другу:
Залишіть коментар