Майже курорт: умови утримання Зайцевої більше схожі на обласний санаторій (ФОТО)


Винуватицю ДТП в Харкові Олену Зайцеву відправили в колонію №79 в Дніпропетровській області.

Її і другого учасника страшної аварії зі смертельними наслідками, суд засудив до десяти років позбавлення волі. Після цього стало відомо, що слово «колонія» для Олени Зайцевої, скоріше – епітет, оскільки умови утримання засудженої більше скидаються на обласний санаторій. Про це 4 вересня повідомляє НБН і публікує ексклюзивні фотографії.

Південно-Східне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції розповіло, що Зайцева зможе їхати з колонії коли захоче, але тільки один раз в місяць. При цьому для цього їй необхідно буде отримати дозвіл у адміністрації. Мабуть, рідко якому засудженому до 10 років позбавлення волі злочинцеві надають такі комфортні умови. але і це ще не все.

За словами головного фахівця зі зв’язків з громадськістю Ганни Трушовой, виправний центр пропонує укладеним мало не санаторні умови. Зайцева зможе їхати з колонії, коли їй захочеться. Трушова уточнила, що виїзди за межі колонії дозволяються після надання відповідного дозволу. При цьому засуджена зможе відпочити від колонії протягом тижня.

Вона також пояснила, з яких причин засуджені можуть залишати колонію:

  • смерть родичів;
  • іспити в навчальному закладі;
  • лікування.

Крім цього Зайцева зможе залишати межі виправного центру за хорошу поведінку і сумлінну працю. Уточнюється, що за зразкову поведінку можна буде навіть виїжджати додому на свята і у вихідні. Але такий привілей доступна лише один раз на місяць.

Варто зазначити, що на сайті Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань зазначено, що колонія, в якій знаходиться Зайцева, є установою відкритого типу для жінок.

Рівень безпеки в ній мінімальний, а також полегшені умови утримання для осіб, засуджених вперше.

При цьому фотографії колонії кажуть про те, що за смертельне ДТП в Харкова Олена Зайцева буде жити майже в студентському гуртожитку: є навіть водоспад і декоративний куточок в обідньому залі. Також засуджені можуть займатися спортом і два рази в тиждень виїжджати в лікарню на огляд.

Нагадаємо, що смертельне ДТП в Харкові сталося 18 жовтня 2017 року. Тоді на перехрестя вул. Сумська і пров. Мечникова зіткнулися два автомобілі – Volkswagen Touareg і Lexus RX 350. В лексусі перебувала Олена Зайцева, автомобіль якої після зіткнення з Туарегом не впорався з керуванням. Потім авто в буквальному сенсі розчавило людей на зупинці. Тоді загинули п’ятеро людей, ще шестеро отримали серйозні травми. Через тиждень в лікарні загинув ще один потерпілий.

Олену Зайцеву, яка перебувала за кермом, затримали. Вона була студенткою Харківського національного університету ім. Каразіна. Другий обвинувачений у трагедії – Геннадій Дронов, працював в торгівлі. 26 лютого 2019 року відбувся суд над двома фігурантами кримінальної виробництва. Суддя виніс обвинувальний вирок і обидва водії отримали 10 років позбавлення волі.

22 березня адвокат Дронова оскаржив вирок. 26 березня адвокат Зайцевої також оскаржила вирок. При цьому під час розгляду судом адвокатського клопотання, Зайцева заявила, що вважає себе винною за все на 30%.

Відправ другу:
Залишіть коментар