Василь Петьовка: “Розвиток туризму – пріоритет для Закарпаття”

Про те, що саме традиційні сфери життя горян є найбільш перспективними з огляду на розвиток туризму, наголосив народний депутат України Василь Петьовка під час спілкування з жителями Рахівщини та гостями фестивалю – ярмарку “Гуцульська бриндзя-2019”.

Народний депутат Василь Петьовка зауважив: розвиток вівчарства, підтримка малих підприємців, які у найвіддаленіших селах створюють робочі місця, розвивають сімейний бізнес, дають роботу односельчанам, та роблять все для того, аби привабити туристів на Закарпаття, – варті найбільшої уваги та підтримки з боку держави.

Завдяки розвитку місцевого потенціалу, що включає в себе і народні ремесла, і виробництво притаманних для гірських районів продуктів, в тому числі і тваринного походження, є шанс підтримати місцевого виробника. Це – можливість розвивати бізнес на місцях, наповнювати місцеві скарбниці та надавати регіону ще більшої привабливості у сфері туризму, що наразі є найбільшою перспективою для Закарпаття.

Під час фестивалю-ярмарку «Гуцульська бриндзя – 2019», від імені народного депутата України Василя Петьовки нагородили відзнаками та подяками представників усіх громад Рахівщини (міста Рахів, селищ та сіл), що взяли участь у фестивалі та представили на ньому свої населені пункти. Подяки представникам органів місцевого самоврядування вручили помічники народного депутата.

Нагадаємо, щороку на фестивалі «Гуцульська бриндзя» населені пункти Рахівського району представляють свої міста, села, селища, демонструють їх колорит, дивують гостей стравами, що готують тільки у них. Ну і під час фестивалю обов’язково на кожному столі є бриндзя, більш відома як «біле золото» горян.

Відправ другу:
Залишіть коментар