Школярі побачили , як народжується ліс на Березнянщині


Напередодні цьогорічного професійного свята працівників лісу 9-15 вересня в Україні проходить Лісівничий тиждень.

Низку заходів у його рамках проводять фахівці усіх підрозділів ДП “Великоберезнянський лісгосп”. Цікавою видалася екскурсія дев’ятикласників Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ст. до адмінуправління підприємства. Адже тут на просторому подвір’ї закладений дендропарк, де росте чимало екзотичних деревних і чагарникових порід.

Працівникам лісгоспу завжди є що показати дітям та порадувати їх. Територія підприємства дарує приємні враження будь-якої пори року. Це вдається завдяки дендрарію, який любовно заклали і доглядають фахівці підприємства.
Екскурсію для школярів територією дендрарію цього разу провели директор лісгоспу Ольга Олень, головний лісничий Василь Данило та провідний спеціаліст з лісових культур Мар’яна Майдич. Вони ознайомили школярів з тим, як ведуть своє господарство лісівники, розповіли про усі види декоративних рослин з великого біорізноманіття тих, що ростуть на території подвір’я лісгоспу. Юні природолюби проявили неабияку цікавість до сучасних технологій, які зараз використовуються у лісовому господарстві Великоберезнянщини. Вони ставили багато запитань екскурсоводам щодо порід, які виявилися для них несподіваними у гірському краю.

«Саджанці наших рослин мають великий попит у місцевих жителів. Фахівці нашого підприємства охоче діляться насінням, розповідають про секрети змісту тієї чи іншої рослини, пояснюють, як перетворити маленький саджанець в красиве дерево на присадибній ділянці, діляться секретами догляду та розмноження», – розповіла провідний спеціаліст з лісових культур Мар’яна Майдич. Головний лісничий Василь Данило не забув нагадати учням, як поводитися в лісі, особливо в пожежонебезпечний період.

«Ліс допомагає жити людям, а ми повинні допомагати йому. Добрі зерна любові до природи, посіяні в дитячих серцях, неодмінно проростуть добрими справами в дорослому житті»,- підсумувала захід директор підприємства Ольга Олень.
Учням дуже сподобалася екскурсія, і вони щиро дякували лісівникам за їх благородний і дуже потрібний сьогоденню труд.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Відправ другу:
Залишіть коментар