Руслан Чорнак перевірив початок навчального процесу в школах Ужгородського району

Сьогодні, 16 вересня, голова Ужгородської районної ради Руслан ЧОРНАК разом з начальником відділу освіти, молоді та спорту Ужгородської РДА Маріанною Михайлишиною проінспектували початок навчального процесу у школах району.

Крайові чиновники відвідали загальноосвітні школи у селах Минай, Сторожниця та Сюрте.

Керівництво ЗОШ ознайомило чиновників з матеріально-технічною базою навчальних закладів та умовами навчання діточок.

Як і по всій Україні, більшість навчальних закладів району було збудовано ще за часів Радянського Союзу. Позаяк десятки років чиновники не приділяли питанню освіти належної уваги, нині більшість шкіл та садочків потребують втручання в питаннях оновлення інфраструктури. Ситуація почала змінюватися на краще тільки протягом декількох останніх років.

Відвідуючи ЗОШ в с.Минай, Руслан ЧОРНАК зазначив: “У межах наявного фінансування завжди стараємося йти назустріч громадам щодо здійснення ремонтних робіт в садочках та школах. За першочерговими потребами навчальних закладів приймаються рішення щодо виділення коштів на ремонти харчоблоків, вбиралень, класних приміщень, термомодернізацію тощо.

Розумію бажання своїх земляків щодо максимально оперативного вирішення всіх наболілих питань, але зазначу: в Ужгородському районі функціонує 34 школи та 38 садочків, і в кожного є свої потреби. Зі свого боку, докладу усіх зусиль, аби наші діточки навчалися в комфортних умовах. Наша команда постійно працює над цим.”

Директор Минайської загальноосвітньої школи 1 ступеня ознайомила гостей з перебігом навчального процесу та запевнила начальника відділу освіти Ужгородської РДА Маріанну Михайлишину та керівника району про вдалий старт нового навчального року.

Руслан ЧОРНАК також додав, що бюджетна комісія районної ради прийняла рішення про виділення 100 000 грн на придбання техніки та ремонт харчоблоку в Минайській ЗОШ!

У Сторожницькій ЗОШ до візиту чиновників долучився депутат Ужгородської районної ради Михайло ГОТРА, який подякував керівництву району за всебічне сприяння у виділенні фінансування на потреби навчального закладу.

“У школі частково замінено вхідні двері та підлогу в навчальних класах, здійснено ремонт харчоблоку. Приємно, що керівництво району дослухається до наших потреб та завжди йде назустріч. Впевнений, незабаром нам вдасться вирішити питання ремонту підлоги в усіх класах загальноосвітньої школи, де в цьому є потреба”, – зазначив Михайло ГОТРА.

Щодо Сюртівської ЗОШ, то цьогоріч навчальний процес тут вимушено стартує пізніше.

У липні населеним пунктом пройшовся буревій. Стихія завдала значних збитків жителям села, а в місцевій школі повністю знесло дах. Ужгородська районна рада одразу відреагувала на надзвичайну подію.

З резервного фонду районного бюджету на відновлення дахового покриття було виділено 1 000 000 гривень. Незважаючи на різного роду інформацію, процес ремонту покрівлі даху школи не зупинявся, і вже завтра, 17 вересня, учні Сюртівської ЗОШ знову сядуть за свої парти.

“10 вересня в Ужгородській районній раді засідала постійна комісія з питань бюджету. У ході засідання було прийнято рішення про виділення 1 500 000 гривень для продовження та завершення робіт з заміни даху в Сюртівській школі. Вже 20 вересня, на засіданні сесії Ужгородської райради, депутатський корпус голосуватиме за це рішення”, – повідомив голова Ужгородської районної ради Руслан ЧОРНАК.

Резюмуючи робочу поїздку Руслан Чорнак пообіцяв найближчим часом відвідати й інші навчальні заклади Ужгородщини.

Про це у наступних матеріалах.

Офіційна сторінка Ужгородської районної ради

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано 2 коментарі (-ів)