Напередодні виборів в ОТГ "Слуга народу" нічого не вирішила для адекватного розмитнення автівок

З 1 січня 2020 року власників євроблях штрафуватимуть на 170 000 гривень.

Сьогодні, 20 грудня, відбулося отсаннє пленарне засідання ВРУ в цьому році, то ж позаяк ніякого рішення по автівках на єврономерах не було прийнято, з нового року на власників таких транспортних засобів складатимуть штрафи на космічні суми. Конверти зі штрафами також планують напрявляти по адресам домівок власників євроблях.

ЧИТАЙТЕ: На Закарпатті на виборах до ОТГ “Слуга народу” зазнає нищівної поразки

Напередодні виборів в ОТГ “Слуга народу” нічого не вирішила для власників євроблях.

Жодної законодавчої ініціативи не проявило і закарпатське крило фракції “Слуга народу”, натомість у соцмережі FB закликають проголосувати за своїх голів та депутатів на виборах в ОТГ цієї неділі.

Наразі єдиний вихід для власників “євроблях”, який дозволить відтермінувати штрафи від 1 січня 2020 року, це “прямий діалог з урядом, офісом президента, МВС та митницею”.

ЧИТАЙТЕ: “Слуги народу”: В Холмківську ОТГ балотується сокласник нардепа, який крав гроші у матерів учасників АТО?

Про це розповів нардеп від “Слуги народу” Юрій Камельчук.

За його словами, до січня 2019 року жодного закону стосовно “євроблях” уже ухвалено не буде.

“До січня жодного закону уже не вийде. Це факт”, – зазначив Камельчук.

Депутат порадив власникам ввезених з порушеннями авто звертатись до відповідальних міністерств та інших державних структур, щоб там розуміли, що “євробляхери” не вимагають чогось неможливого.

Він зауважив, що далі уже може бути реакція від офісу президента чи інших відомств.

В Уряді повідомили, що порушення строку перебування тимчасового митного заїзду будуть каратися штрафами від 85 тисяч гривень і до 170 тисяч в залежності від кількості діб порушення.

Крім того, передбачена відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасового ввезення на митну територію України, у користування або володіння іншому обличчю, а також використання автомобілів у комерційних цілях, понесе за собою штраф у вигляді двох тисяч неоподаткованих мінімумів – 34 тисячі гривень.

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано один коментар.