ЗМІ: Інформація про підкуп виборців у Сторожниці - провокація "Слуг народу"

Сьогодні зранку на одній із двох дільниць №210810 у селі Сторожниця Ужгородського району, де проходять вибори депутатів та голови Холмківської ОТГ, спостерігач від “Слуги народу” повідомила про підкуп виборця.

У коментарі Groza-news Марія Купець, спостерігач від кандидата на голову Холмківської ОТГ Мирослава Лешанича повідомила, що вона бачила як депутат Ужгородської районної ради Михайло Готра при вході до виборчої дільниці передав члену комісії дільниці 210810 і виборцю цього ж округу грошові кошти у сумі 1000 гривень. Після цього, за її словами, на дільницю приїхала слідчо-оперативна група, аби опитати свідків події – пише groza-news.

Ми також запитали інших спостерігачів та виборців, що стояли при вході до дільниці про те, чи бачили вони імовірний підкуп. Однак, ніхто з них не зміг підтвердити цю інформацію.

Також ми поспілкувалися з працівниками поліції, які працюють на цій же дільниці. Вони розповіли, що не бачили факту підкупу і підтвердили, що до них зверталася спостерігач з такою інформацією. За словами поліцейських, справою займається слідчо-оперативна група. На скільки їм відомо, інформація не підтвердилася.

Нам також вдалося зв’язатися з Михайлом Готрою, на якого вказала спотсерігач від “Слуги народу”. Пан Михайло розповів, що перед дільницею всього кілька секунд встиг привітатися зі своєю знайомою Оксаною Іванцик, запитати, як справи і як проходять вибори на дільниці. Районний депутат переконує, що жодних коштів він цій жінці не передавав.

— Такі дії спостерігача від кандидата Лешанича — ніщо інше, як провокація, — коментує Михайло Готра. — Уявіть собі, що я, людина, котра півжиття брала участь у виборах, став би перед дільницею, і почав, як каже та дівчина, відраховувати по 200 гривень 1000 гривень… Невже цього б ніхто з десятків людей, які там стоять, не побачив? Переконаний, що такі дії чиняться для того, аби у разі незручного для “Слуги народу” результату виборів, були хоч якісь підстави скасувати вибори на цій дільниці. Це — ганебна технологія, я ка почалася у Холмківській ОТГ ще за кілька днів до виборів. У мережу були вкинуто постановочне відео, де ніби то агітатори розносять по 200 гривень за кандидата Тетяну Вачилю, яку я публічно підтримую… А сьогодні проти неї розвісили провокативні листівки і організовують подібні вистави…

Також Михайло Готра повідомив, що подав зустрічну заяву у поліцію на члена комісії, яка звинуватила його у підкупі і збирається подати судовий позов про захист честі, гідності та ділової репутації.

Відтак аби з’ясувати повну картину, ми зв’язалися з членом комісії, про яку йде мова Оксаною Іванцик. Пані Оксана повідомила, що справді сьогодні до обіду виходила з дільниці, де зустріла свого знайомого і земляка Михайла Готру.

— Я привіталася з Михайлом, перекинулася кількома словами і у цей час зсередини дільниці до нас підбігла спостерігач Марія Купець, яка ніби то бачила зсередини, що пан Готра передавав мені гроші. Я чудово знаю про відповідальність за підкуп з обох сторін, тому, звісно, ніякі кошти б не стала брати. Цікаво, чи це остання провокація на нашій дільниці?

У свою чергу у черговій частині Головного управління поліції у Закарпатській області за номером 0312614570 нам повідомили, що на дільниці взагалі був інцидент за участі спостерігача, який ніби то повертав якийсь борг знайомому.

У прес-службі ГУНП у Закарпатській області Інеса Манзулич повідомила, що за даним фактом здійснюється перевірка. У поліції також запитали, чи ми часом не маємо відеодоказів цієї події. Однак, з проведеного нами опитування стало відомо, що таких доказів нема.

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано один коментар.