Холмківська ОТГ - аналітики розповіли про успіх Тетяни Вачилі та провал партії влади

22 грудня на території Закарпаття відбулися вибори до 9 ОТГ. Одна з найпотужніших серед них – Холмківська об’єднана територіальна громада.

На кожен з 26 депутатських округів претендувало по 4-8 осіб. Партія влади поставила ставку саме на цю ОТГ, то ж всі ресури штабу “слуги народу”, як людській так і фінансові, в найбільшій мірі витрачалися на роботу по цій громаді.

Ще до висування кандидатів, соцілоги проводили дослідження щодо електоральних симпатій виборців. Так, перше місце за результатами дослідження залишалося за чинною сільською головою Холмківської сільської ради, Тетяною Вачилею.

Під час дослідження в анкеті фігурував цілий ряд потенційних претендентів. Умовний кандидат від партія “Слуга народу” займав третє місце. Друге – діючий голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак.

За трійкою кандидатів, але з великим відривом, йшли представник Сторожниці Михайло Піган та умовний представник партії угорців, які, згідно результатів соціології, майже немали шансів на перемогу.

Високі точки для росту були в кандидата від партії Слуги Народу, однак, провальна передвиборча кампанія призвела до фіаско кандидата Лешанича та 25 з 26 кандидатів на посади депутатів.

Важливу роль зіграла підтримка Тетяни Вачилі з боку голови Ужгородської райради Р. Чорнака. Двумірки соціології показали, що їх електорат перетікає одне одному, в разі, якщо один з кандидатів не йде на вибори. Також, вчинок голови райради допоміг місцевим елітам, які сиділи на “шпагаті”, визначитися з кандидатом на підтримку.

Ще одним фактором, який знищував шанси Лешанича на перемогу, стала його дивна риторика.Молодий викладач, який живе в Ужгороді, на пікових точках кампанії розпочинає обливати брудом діючу сільску голову, яка користується неабияким авторитетом. Не цурався Лешанич згадувати і Руслана Чорнака, який взагалі не приймав участь у виборах, однак і по нині користується авторитетом як успішний голова району.

Щоправда ЗМІ повідомляють також, що без підтримки Чорнака в ЗМІ та соцмережах, шанси Вачилі б значно зменшилися, останній ж запевняє про свою абсолютну не участь у виборчому процесі.

Як результат, Лешанич програє навіть М. Пігану.

    • Вачиля Т. – 3756 голосів;
    • Піган – 602 голосів;
    • Лешанич – 514 голосів;
    • Вачиля В. – 131 голосів.

Враховуючи поведінку та риторику кандидата на голову від СН, негативний шлейф поширився і на команду слуг, які претендували на посади депутатського корпусу. Загалом депутатський склад Холмківської ОТГ значно оновився, однак партія Слуги Народу взяла там всього один мандат.

Пастухов А.І.

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано один коментар.