Залишили близько метра для проходу: в Ужгороді на Поштовій у пішоходів забрали тротуар (ФОТО)


На вулиці Довженка у дворі “Поштампу” триває будівництво.

Свого часу воно викликало чимало шуму в медіапросторі, коли тут виявили старі підвали, і на час вивчення ситуації будівництво зупинили. Тоді ж з’ясувалося, що роботи були розпочаті без погодження з усіма профільними організаціями, в тому числі – Міністерством культури, яке мало б контролювати всі роботи в межах історичного ареалу міста.

Роботи згодом відновили, і на даний момент вони ведуться жваво.

Але схоже, що забудовник вирішив захопити чималу територію пішоходної частини, адже судячи по динаміці на фото паркан поступово перенесся на кілька метрів, тим самим зменшивши зону для пішоходів. Про це пише ua.korzonews.info.

Спочатку територію будівництва обнесли металевим парканом. По периметру майданчика. Як годиться. Знищивши, до речі, дерева, які давали рятівну тінь влітку пішоходам.

Потім вперше паркан зсунули на метр-півтора. Також можна було зрозуміти – ужгородці звикли, що в місцях будівельних робіт дають трохи простору для техніки і забезпечують додаткову безпеку перехожим, встановлюючи, наприклад, дерев’яні коридори. Цього разу до коридорів не дійшло, але полосу міського тротуару було зайнято.

Ніхто занадто не обурювався, адже місця для пішоходів ще вистачало. Придивіться до автобусної зупинки і відстані від неї до паркану.

Іти ще можна, але ота смугаста стрічка на кілках насторожувала.

І не дарма. Бо пізніше паркан знову посунули, скориставшись тим, що ні контролюючі органи і самі ужгородці – не зреагували жодним чином. І наступного разу паркан пересунули безпосередньо до зупинки. Тобто смуга міської території в 4-5 метрів завширшки перейшла в статус анексованої території.

Здавалося б, далі нема куди? Але ні, перенесення продовжили і зараз пішоходам залишили… близько метра для проходу! А сама зупинка виявилася оточеною гофрованою бляхою паркану. Доріжка для пішоходів ще й розділена стовпом із розкладом руху автобусів.

А зупинка утоплена в паркан. Цікаво, чи зручно там буде у снігову погоду. І чи відреагують все ж таки на таке захоплення пішоходної зони контролюючі органи.

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано 3 коментарі (-ів)
  1. Самовільний захват земельної ділянки! Пан мер я сподіваюсь, що ви оперативно вирішить дане питання не потрібно буде перевіряти яким чином взагалі виникло дане будівництво!

  2. Судний день має провести справжня громада Ужгорода!. Відправити після свят мерію Ужгорода з.усіма ііатрибутам і та депутатами у знайдені тут підвальні приміщення.вор должен с деть в тюрьме!!!