Мукачево виділило більше 30 мільйонів гривень на ремонт доріг: на що пішли ці кошти? (ВІДЕО)


Мукачівка опублікувала у мережі відео, на якому показала жахливий стан дороги на вулиці Василя Проніна (Північній) у Мукачеві. За словами жінки, у дощові дні дорога перетворилася на суцільне болото.

Містяни скаражаться, що не можуть ні пройти, ні проїхати цим шляхом. За кілька днів це відео стало насправді вірусним. Однак у жителів міста виникає логічне птання: чому дороги не зроблені, принаймні ті, які у найбільш катастрофічному стані? Виявляється, на ремонт міських доріг Мукачево виділило більше 30 мільйонів гривень. На що пішли ці кошти?

Суцільне бездоріжжя та багнюка по коліна. Вже не перший рік із жахливим станом дороги змушені миритися мешканці вулиці Петра Сагайдачного (колишня Гвардійська). Люди кажуть, у дощову погоду без гумових чобіт з двору не вийти. Куди тільки не зверталися – та все марно.

Район «Бороктелеп» зовсім не схожий на міський мікрорайон, кажуть його жителі, та влада чомусь зовсім не звертає увагу на проблеми людей, які тут живуть. Ще одна, за словами мукачівців, ганьба міста – площа перед залізничним вокзалом. Величезні ями як на асфальті, так і на частині дороги, викладеній бруківкою. Мукачівці нарікають на місцеву владу, адже платять податки у місцевий бюджет, який, варто додати, один з найбільш наповнених на Закарпатті, а дороги далеко не європейські.

Вистачає вибоїн на дорозі і в мікрорайоні Паланок, де знаходиться один з найпопулярніших туристичних об’єків області. Місцеві жителі кажуть, автошлях у цьому мікрорайоні давно потребує капітального ремонту та дорожники чомусь воліють час від часу проводити поточний та ще й зовсім неякісний ремонт. Тож вже наступного дня дорога знову у вибоїнах.

Місцеві обурюються, у той час коли сотні туристів щодня приїжджають до нас й тим самим поповнюють бюджет, туристичний мікрорайон міста наразі у найгіршому стані. Чи раціонально влада використовує зароблені містом кошти – питання, яке мукачівці називають риторичним. За словами фінансового аналітика Івана Білащинця, левова частка формування міського бюджету – це податок на доходи фізичних осіб. Іншими словами – гроші платників податків – народні гроші, гроші кожного з нас

У той час коли на деякі об’єкти в місті влада не виділила ані копійки, на інші були витрачені мільйони. Один з прикладів – вулиця Шептицького, славнозвісна дорога до «Сільверленду», на будівництво якої було виділено понад 20 мільйонів гривень.

За словами фінансового аналітика Івана Білащинця, кожна людина, що працює в місті, вкладає і свою частку і міський бюджет, тож має право знати на скільки раціонального використовують гроші платників податків. А чиновники, яких громада найняла на роботу – повинні діяти прозоро та відкрито.

Відправ другу:
Залишіть коментар