Як працює ужгородська райлікарня під час карантину (ВІДЕО)


Ужгородська районна клінічна лікарня з 11 квітня 2020 року – на карантині.

Тут зареєстровано випадки захворювань на COVID-19 серед пацієнтів терапевтичного відділення і медперсоналу. Згідно з розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на Ужгородщині на період у 2 тижні медзакалад призупиняє будь-який прийом хворих, в тому числі в ургентному порядку.

Наразі, коронавірус підтверджено у трьох пацієнтів та 8 працівників лікарні, з яких п’ятеро – медичні працівники. Один з них у інфекційній лікарні з середнім пербігом хвороби, решта – з легкою формою на самоізоляції. Працівники з ознаками захворювання, але без підтвердження Ковід -19, перебувають на лікарняних.

Здорові ж у засобах індивідуального захисту продовжують роботу з документами та обслуговують хворих, які лікуються у медзакладі. Головний лікар райлікарні розповів як усе було, аби уникнути кривотолків.

Третього квітня після обіду у заклад поступило 2 осіб з пневмоніями за направленням сімейного лікаря. Головний лікар каже, останній пацієнтці наступного дня у суботу зранку епідеміолог рекомендував повторити тест, але прийняв рішення протестувати усіх з діагнозом пневмонія.

Олег Голуб каже, у медпрацівників, які працювали з цими пацієнтами, ПЛР –тести показали негативний результат. У них відібрали матеріал для обстеження ПЛР методом. І усі отримали позитивні результати.

Наразі в Ужгородській районній лікарні перебуває 21 хворих, яких випишуть лише після проведення ПЛР діагностики на коронавірус і отримання негативного результату.

Відправ другу:
Залишіть коментар