Затоплені шахти Солотвина потребують відновлення (ВІДЕО)

Солотвино – українське селище на кордоні з Румунією.

Це місце колись славилось своїми соляними шахтами. Свого часу ці шахти були затоплені. Можливості все відновити немає. Причини – банальні – нестача фінансування.Проте після прийнятого рішення, ліквідацію так і не розпочали.

Ба більше, цей процес затягнувся і до сьогодні. 13 квітня на позачерговому засіданні Верховна Рада виділила 5,6 млн на коригування проєкту ліквідації та екологічної реабілітації території впливу гірничих робіт ДП «Солотвинський солерудник».

Що стосується проведення робіт в рамках програми, то про це наразі не йдеться. Фінансування проєкту на цей рік передбачає лише утримання підприємства (охорону, невідкладні роботи для підтримки наявної ситуації).

На виділені кошти планують відкорегувати проект під норматичні акти та фінансові розцінки цього року. Якщо це вдасться зробити, можна буде говорити і про виділення коштів для відновлення соляних шахт.

За словами Солотвинського селищного голови, у відновленні роботи цих шахт зацікавлені навіть у Європейському союзі.

Кошти на коригування проєкту «Ліквідація та екологічна реабілітація території впливу гірничих робіт ДП «Солотвинський солерудник» були виділені за підтримки народного депутата України Василя Петьовки.

Відправ другу:
Залишіть коментар