Через карантин в Україні ліквідовувались 40% закладів харчування


Всього було ліквідовано близько 12 тисяч закладів громадського харчування

З початку пандемії коронавірусу, з 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування, 12 тисяч були ліквідовані як суб’єкти господарської діяльності. Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” заявив народний депутат Микита Потураєв (фракція “Слуга народу”).

“Згідно з даними по готелям, ресторанам та кафе, до карантину у нас було 30 тис. закладів громадського харчування: від маленького кафе/бару до великого ресторану, 12 тис. з цих 30 – ліквідовано. Не в сенсі закрилися на карантин, а в сенсі ліквідовувалися як підприємства”, – сказав він.

Депутат допускає, що це може бути пов’язано з проваленим першим голосуванням за “антикризовий бюджет”, оскільки в тому пакеті, який був пов’язаний з бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору.

Новини за темою: Підприємці влаштували на Майдані мітинг проти карантинних заходів
“Так що люди могли закритися, тому що вони не в змозі виконувати свої зобов’язання з оренди”, – додав нардеп.

За словами Потураєва, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину.

“Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема”, – зазначив депутат.

Відправ другу:
Залишіть коментар