Рада повинна ухвалити "антиколомойський" закон задля кредиту МВФ - Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль очікує, що Верховна Рада найближчим часом ухвалить так званий “антиколомойський” закон про банки, щоб Україна могла отримати 5 мільярдів доларів кредиту від Міжнародного валютного фонду.

Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Handelsblatt, відповідаючи на питання, чи дійсно український парламент ухвалить закон про банки, який очікує МВФ, оскільки олігарх Ігор Коломойський робить все можливе, щоб цього не сталося.

“Я очікую, що це буде вирішено найближчим часом. Тепер черга за парламентом. Це умова для кредиту МВФ. І тоді повернення банку (Приватбанку – ред.) або компенсація у мільярди доларів попереднім власникам буде неможливою. Це важливо для довіри в Україні”, – сказав Шмигаль.

За його словами, якщо Україна отримає кредит, то не збанкрутує.

Прем’єр зазначив, що нині з представниками МВФ ведеться контруктивний діалог і він не бачить причин для зриву домовленостей.

Також Шмигаль додав, що очкує підтримки з боку Німеччини у переговорах з Всесвітнім банком, Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та з Комісією ЄС, яка схвалила у квітні 1,4 мільярда євро для України.

Суспільне ТБ

Відправ другу:
Залишіть коментар