Зарплата 5000-6000 гривень - не бідність, - Зеленський


ЮНІСЕФ прогнозує, що шість мільйонів українців можуть опинитися за межею бідності. Але президент Зеленський не вважає зарплату 5000 грн бідністю.

Зарплата в 5000-6000 гривень, хоч і є низькою, але не означає бідність. Так сьогодні на прес-конференції президент Володимир Зеленський прокоментував прогноз ЮНІСЕФ, що в Україні шість мільйонів людей можуть опинитися за межею бідності.

Він пояснив, що ЮНІСЕФ робить прогноз на підставі загальносвітової статистики, порівнюючи зарплату з іншими країнами, хоча в Україні і прожитковий мінімум, і середня зарплата менша, ніж в західних країнах.

“Це люди, які будуть отримувати 5000-6000 гривень, і вони (ЮНІСЕФ, – ред.) вважають їх бідними. Так, це дуже маленька зарплата порівняно з європейськими або американськими стандартами. Я розумію, що у них 250$ – мізерна зарплата. У нас це теж маленька зарплата, але у нас це не бідність все-таки”, – сказав президент.

Зеленський сказав, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль в найближчі місяці має подати програму збільшення мінімальної зарплати.

За даними Держстату, середня номінальна зарплата в Україні за березень склала 11 446 грн, що на 11,8% більше в річному вимірі та на 5,5% (599 грн) більше, ніж в лютому.

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано один коментар.
  1. Почему бы Зеленскому в качестве небольшого шоу (он же шоумен до сих пор) да не пожит годик на эту “небиднисть”? Показал бы, какой он прогрессивный и народный