Одні з перших в Ужгородському районі: у Коритнянах будують нову сучасну амбулаторію

За останній час в різних регіонах України активно завершується будівництво амбулаторій, що фінансуються за рахунок субвенції на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Не виключення і Ужгородський район. Так, до прикладу, у с. Коритняни активними темпами здійснюються роботи з будівництва амбулаторії для жителів населених пунктів сільської ради.

В рамках реформи Мінрегіон розробив типові проекти сучасних медичних амбулаторій для створення спроможних мереж первинної медичної допомоги у сільській місцевості.

Типовий проект

Згідно з державною програмою, кошти на будівництво отримують ті сільські ради, які були готові надати землю з відповідним цільовим призначенням та здійснити співфінансування проєкту у розмірі 10%.

На таку пропозицію від держави одразу відгукнулася й Коритнянська сільска рада на чолі з Ігорем Бадидою та одразу здійснили всі необхідні заходи для реалізації будівництва амбулаторії, а відтак нині є однією з перших у районі де реалізують цей проект.

Роботи розпочали у березні 2020 року, а завершити їх планують до вересня цього року. У разі отримання сільрадою необхідного дофінансування у розмірі 800 тисяч гривень, амбулаторію вдасться забезпечити необхідним обладнанням до кінця цього року.

Відправ другу:
Залишіть коментар