Скасування результатів на ДВК 69 округу - Балогу офіційно можуть позбавити мандату

Едгар Токар

Прокуратурою Закарпатської області вчергове затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ще одного члена дільничної виборчої комісії на 69-му виборчому окрузі.

Мова про скандальний округ з центром в м. Мукачево, де влітку за мандат народного депутата боролися одіозний Віктор Балога та представник партії “Слуга народу” Едгар Токар.

Соціологічні опитування та екзит-поли на виході з дільниць засвідчували впевнену перемогу останнього.

Проте, після підрахунку голосів виявилося, що перемогу дивним чином здобув Віктор Балога.

В день виборів представники штабу Токаря фіксували сотні порушень на виборчих дільницях, тож молодий політик і після виборів вирішив боротися за справедливість та довести факти фальсифікацій з боку його конкурента.

До слова, значні фальсифікації відбулися й на дільницях у ромських посленнях та у Центральній районній лікарні, куди, до слова, нещодавно мерія закуповувала тест системи на ковід-19 від фірми брата керманича Мукачева.

За неповний рік Едгар Токар фактично розпочав нову еру у виборчій судовій практиці, домігшись 12-ти вироків щодо “балогівських” членів ДВК на 69 окрузі!

Про черговий доказ фальсифікацій, про який ми писали на початку матеріалу, 5 червня повідомила Прокуратура Закарпатської області. Мова про ДВК у с. Великі Лучки.

У ході слідства зібрано докази, які підтверджують, що підозрювана, усупереч складеної присяги та діючого законодавства, незаконно видала невстановленим особам 37 бюлетенів, на імена осіб, які у день проведення позачергових виборів до Верховної Ради України перебували за кордоном – йдеться у пресрелізі обласної прокуратури.

“37 виборчих бюлетенів видано людям, яких 21 липня 2019 року взагалі не було в Україні.

Прокуратура Закарпатської області направила до суду уже 15-й (!) обвинувальний акт. При цьому член ДВК повністю визнала свою вину у скоєному злочині

Знаєте, вже навіть не дивує, коли виявляються фальсифікації на все нових і нових виборчих дільницях округу. Дивує інше: схема фальсифікації ідентична, як в селах Мукачівського району, так і в Іршавському.

Не треба бути великим мудрецем, щоб зрозуміти, що у всіх цих фальсифікацій один “режисер”. Хто ж цей загадковий кат демократії? Розслідування триває. Чекайте новин…” – пише Едгар Токар у своєму ФБ.

Ми звернулися до юриста політика, який зауважив, що встановлені факти незаконного голосування є підставою для скасування результатів на цих виборчих дільницях:

“Загальна кількість встановлених судами фактів фальсифікації на даний час – 354 на 6 (шести) виборчих дільницях.

На цих виборчих дільницях кількість фактів незаконного голосування становить понад 5% від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні на цих дільницях, що згідно п.1 ч.1 ст.92 ЗУ “Про вибори народних депутатів України” є підставою для скасування результатів голосування на цих виборчих дільницях.

У випадку скасування результатів виборів по цих виборчих дільницях різниця в кількості голосів між першим та другим кандидатом скоротиться на 926 голосів, тобто за таких обставин Токар перемагає з різницею у 128 голосів.

Загальна кількість фактів фальсифікації що встановлена слідством набагато більша (з метою дотримання таємниці слідства поки не можемо повідомляти точні цифри і конкретні дільниці).

За наявною у нас інформацією всього було виявлено порушення на більш, ніж двох десятках дільниць” – зазначив юрист.

Таким чином мукачівський нардеп Віктор Балога може стати першим політиком, вину якого доведуть у суді, а відтак скасують результати на дільницях та заберуть у політика мандат народного депутата.

Варто додати, що закарпатська громада не сильно втратить від такого рішення, адже нардеп Віктор Балога пропускає усі засідання ВРУ та навідріз відмовляється виконувати роботу народного обранця.

Ось статистика реєстрацій Віктора Балоги на засіданнях ВРУ за останні три місяці:

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано один коментар.