Для того, щоб запустити роботу аеропорту "Ужгород" знадобиться 350 млн грн

Для того, щоб запустити у нормальному режимі роботу аеропорту “Ужгород” знадобиться 350 млн грн.

Такі розрахунки під час брифінгу озвучив голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

“Для того, аби повноцінно запрацював аеропорт у тому стані, в якому він є, але з відповідними сервісами протипожежної безпеки, оновленою диспетчерською вежею тощо, маємо приблизний розрахунок на 350 мільйонів гривень”, – повідомив Олексій Петров.

Він також додав, що попри статус міжнародного Ужгородське летовище не має необхідних сервісів для обслуговування міжнародних рейсів, а придатний лише для внутрішніх.

Однак потенціал і важливість аеропорта як для обласного центру, так і для області в цілому є значними.

На питання, чи після запуску аеропорту в Ужгороді залишиться актуальною ідея будівництва нового летовища в іншому місці, Олексій Петров відповів, що “ідея залишиться”.

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано один коментар.
  1. До 1991 року в Мукачеві активно функціонував військовий аеродром, він мав стратегічне значення, велику зльотно-посадкову смугу, ємності для зберігання авіаційного палива, ремонтну базу тощо. Усі пам”ятають як щогодини над містом знаходились кілька реактивнх військових винищувачів. Зрозумило, що у буремні 90-ті з цього обб”єкту майже все вкрали. Але щось й залишилося. Набільшу користь це льотовище може принести у якості міжнародного вантажного хабу. Доставка вантажів із США з наступним перевантаженням контейнерів на траки щоб час довезення до споживача становив меньше доби – ось у чому може бути перевага проекту. До того, є перспектива вступу України в НАТО, тоді будемо мати аеродром підскоку для будь-яких родів військ. Бачу, що ця тема погано розкручена у відповідних колах. Тому і немає інвесторів.