Понад 80 тисяч саджанців використали під час лісовідновлення у Бичкові

Особливістю цьогорічної весняної лісовідновної кампанії став як фактор природній – сприятливі кліматичні умови, так і факт поширення світом коронавірусної інфекції, що унеможливило залучення до заліснення широких верств населення, слухачів шкільних лісництв й бажаючих долучитися до поповнення зеленого багатства Карпат. Враховуючи оголошену карантинну ситуацію, всі роботи здійснили власними силами із залученням працівників підрядних організацій ТОВ “ЕВК” та “Білкам”.

Більшу частину – 80% від запланованого, виконали у березні, в квітні досягнули повного завершення завдань. Загалом під час весняного лісовідновлення використали понад 80 тисяч штук саджанців лісоутворюючих порід (ялина, ялиця, бук, явір, ясінь), вирощених у базовому та тимчасових розсадниках (урочище Бутин, Ліщинка, Великий та Малий Потік) лісництва.

Завдяки злагодженій роботі майстрів лісу М. Бочкора, М. Сойми, Т. Станинця провели весняне лісо­відновлення на площі 24 га в урочищах Ліщинка, Великий, Малий та Білий Потік, де зростатиме новий ліс. Адже, саме тут, на 11,2 га здійснили посадку лісових культур, а на 9,2 – провели сприяння природному поновленню, та 3,6 га залишили під природнє поновлення.

Крім цього, в лісових розсадниках на площі 0,045 га висіяли насіння ялини європейської, та заклали шкілки ялини та ялиці на 0,16 га, де проводиться постійний догляд за посівами та шкілками ручним і механіхованим способом, а також з використанням гербіцидів по боротьбі із бур’янами.

Відправ другу:
Залишіть коментар