З липня аеропорт Ужгороді зможе приймати та відправляти міжнародні рейси


Угоду про використання словацького повітряного простору планують підписати у липні Україна та Словаччина. Вона потрібна, щоб міжнародний аеропорт “Ужгород” міг приймати та відправляти рейси.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Нагадаємо, проєкт угоди Уряд схвалив 10 червня цього року. За словами голови Закарпатської обласної ради Михайла Рівіса, запустити рейси можуть до кінця літа. Після підписання угоди аеропорт зможе укладати договори з авіакомпаніями, які мають ліцензію на перевезення.

“Для того, щоб почати польоти із компанією “Мотор Січ”, аеропорт готовий повністю. Щоб він виконав протокол Міжнародних Авіаліній України, потрібно вкласти 50 мільйонів гривень на придбання додаткового обладнання. Це буде або фінансування із обласного бюджету, або залучення Державного фонду регіонального розвитку. Або ми на сесії обласної ради можемо надати дозвіл підприємству,(яке вже матиме можливість створити бізнес-плани, розписати надходження і видатки), щоб воно отримало кредит на умовах міжнародних компаній”, – розповів Суспільному Михайло Рівіс.

За ці гроші, за словами Михайла Рівіса, мають закупити обладнання для летовища. Зокрема, спеціальну пожежну техніку, обладнання для запобігання обледеніння та паливо-заправники. Директор аеропорту Руслан Лііс каже: летовище роботу не припиняло. Угода потрібна для інструментального заходу на посадку – коли пілот користується навігаційними приладами. Такі посадки можна робити вночі.

“На сьогоднішній день аеропорт працює, має всі сертифікати, має колектив, і ми можемо працювати тільки по-візуальному. Відмов від словацької сторони на прийняття чи випуск літаків у нас ще не було за два роки. По-візуальному – коли пілот може приймати рішення про посадку, бо бачить злітно-посадкову смугу, тобто вдень при хороших погодних умовах”, – каже Руслан Лііс.

Нагадаємо, регулярні прямі рейси “Ужгород-Київ” торік восени припинили через скорочення світлового дня, коли пілоти не могли робити візуальну посадку.

Відправ другу:
Залишіть коментар