Алергія у немовляти - причина та методи дослідження алергену

Алергічна реакція виникає, коли організм помилково сприймає будь-яку речовину як шкідливу. Іншими словами – це захисна реакція на вторгнення, якого насправді не було.

У групі ризику, в першу чергу, немовлята, у яких в родині є алергіки. Тому, якщо у вас або ваших родичів є це захворювання, зверніть особливу увагу на профілактику алергії у малюка.

В цілому, існує два види алергії – харчова і нехарчова. Залежно від цього симптоми можуть відрізнятися.

Загалом у алергії безліч відмінних симптомів, за якими можна визначити це захворювання. Найчастіше проявляється як діатез, риніт, кропив’янка, кон’юнктивіт та астма. Однак найбільш поширений симптом алергії – це висип на обличчі і тілі.

У немовлят можлива алергія як на грудне молоко, так і прикорм. Також з алергеном можна зіткнутися після введення нового продукту в раціон. Найскладніше в даному випадку – правильно виявити алерген, оскільки їм може стати будь-який продукт. 

Найпоширеніші алергени у дітей – це пил; шерсть тварин; харчові продукти; пилок рослин; лікарські, косметичні та гігієнічні засоби; деякі види вітамінів; укуси комах.

За розвиток алергічних реакцій відповідальний імуноглобулін Е загальний (IgE загальний).

Вміст IgE в сироватці крові визначають для діагностик таких захворювань:

полінози;
бронхіальна астма та астматичний бронхіт;
харчові алергії;
кропив’янка;
набряк Квінке;
атопічний дерматит;
глистові інвазії;
паразитарні інфекції;
синдромом гіперімуноглобулінемії.

Лабораторія “Астра-Діа” пропонує дослідження рівня алергенспиціфічного IgE до окремих алергенів (вартість кожного аналізу – 140 грн), або комплексне дослідження ALEX-тест 2.

Мультикомпонентна молекулярна кількісна діагностика специфічного sIgE та загального IgE алергочіпом Allergy Explorer ALEX (295 алергенів) за вартістю 5500 грн.

Контакти лабораторії для консультацій:

(0312)-64-46-75, 
067-312-66-69, 
050-338-17-48.

Відправ другу:
Залишіть коментар