Проти Порошенка закрили ще одне кримінальне провадження, – адвокат

За словами захисника експрезидента, слідчий незабаром розповість про тиск на правоохоронців.

Державне бюро розслідувань закрило карну справу проти колишнього президента Петра Порошенка. Про це повідомив адвокат ексглави держави Ілля Новіков у Фейсбук.

Справа стосувалася ймовірного внесення оманливих відомостей до документів суднобудівного заводу “Кузня на Рибальскому”. За даними слідства, інформація могла мати завідомо неправдиві дані щодо реальних бенефіціарних власників і доходів, отриманих від діяльності підприємства.

Кримінальним провадженням займалося Державне бюро розслідувань. Про причини закриття справи не повідомляється.

Новіков заявив, що на слідчого у справі проти Порошенка Олега Корецького здійснювали тиск, про що останній пообіцяв розповісти найближчим часом.

Нагадаємо, восени 2019 року ДБР опублікувало список справ, відкритих проти Петра Порошенка. Серед них зазначалося й “Ухилення від сплати податків та подальша легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, під час продажу ПрАТ “Завод “Кузня на Рибальському”.

Наразі триває суд щодо кримінальної справи, в якій Порошенко підозрюється у незаконному призначенні Сергія Семочка на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки. 8 липня було прийнято рішення продовжити досудове розслідування до 10 жовтня.

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано один коментар.
  1. Скоро порошенка не тільки оправдають по всіх статтях а ще дадуть йому героя Украіни-ворон ворону око не виклює.