Терорист в Луцьку: як звільняли заручників з маршрутки (ФОТО, ВІДЕО)

За інформацією СБУ, автобус “Еталон” був захоплений в центрі Луцьку.

Про це розповідає УП. У нападника з собою була зброя і вибухівка. Зв’язок з водієм було втрачено. Вікна в автобусі розбиті.

Згодом з’явилось відео, як луцький терорист потрапив в автобус, який захопив. Він заходить останнім у салон та зачиняє після себе двері. З собою чоловік мав великий похідний рюкзак та сумку.

 

ФОТО: НАЦІОНАЛЬНА ПОЛІЦІЯ

Важливо, що рейсові автобуси через центр міста зазвичай не курсують, наразі невідомо яким чином та за яким маршрутом автобус “Еталон” прибув на Театральний майдан.

О 9:40 та о 9:52 на Театральному майдані лунали постріли.

Регулярні постріли також було чутно з 12 до 15 години. Терорист стріляв у правоохоронців і викинув гранату, але вона не спрацювала.

Близько 17-00 зловмисник, який утримував заручників в автобусі в Луцьку, кілька разів вистрілив по безпілотнику, який використовують співробітники СБУ, потім викинув з автобуса предмет, який вибухнув.

Десь о 19-й правоохоронцям вдалося досягти перших результатів переговорів. Терорист дозволив передати пасажирам автобуса воду.

В момент передачі води заступник голови Нацполіції Євген Коваль хотів домовитися, аби з автобуса випустили дитину, однак  спроба контакту з терористом виявилася невдалою. У відповідь на наближення правоохоронця до автобуса пролунав постріл.

Приблизно через годину шляхом перемовин вдалося звільнити трьох заручників. Терорист відпустив літню жінку, підлітка та молоду вагітну жінку.

Незадовго до цього президент Зеленський виконав одну з вимог терориста, і записав відео, в якому закликав всіх подивитись фільм “Земляни”.

Близько 21-45 міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що всіх заручників звільнено, а терориста затримано.

Операцію по звільненню заручників проводили співробітники Центру спеціальних операцій “А” спільно з поліцією.

Правоохоронцям вдалося уникнути жертв серед мирного населення.

За інформацією місцевих ЗМІ, як повідомив заступник голови Нацполіції Євген Коваль, терорист сам здався — вийшов з автобусу і ліг на землю.

Згодом міністр повідомив, що у терориста були спільники в інших містах, один з яких затриманий у Харкові. При затриманні виявили патрони і вибухівку.

Вже після всіх подій Володимир Зеленський записав відео, у якому розповів, що впродовж 9 годин з терористом розмовляли психологи, журналісти, перемовники.

За словами президента, розглядалась ідея проведення штурму, але завжди є небезпека що можуть загинути люди, тому після наради глава держави вирішив поговорити з терористом, щоб той відпустив людей.

Домовилися, що він відпустить три людини і після цього Зеленський запише відео, а через пів години терорист випускає всіх людей.

Відправ другу:
Залишіть коментар