На замітку закарпатцям: з 1 серпня абітурієнти почнуть створювати особисті кабінети для вступу до вишів


Вступна кампанія стартує в Україні із 1 серпня. Від суботи абітурієнти можуть створювати свої електронні кабінети, де треба завантажити документи на вступ та надіслати заяви до обраних вишів.

Про це Суспільномуповідомив заступник секретаря приймальної комісії Ужгородського національного університету Ярослав Агій. За його словами, на створення електронних кабінетів у вступників є 13 днів.

З 1 серпня абітурієнти почнуть створювати особисті кабінети для вступу до вишів
Ужгородка Христина Скрип цього року закінчила школу та готується до вступу в університет. Вступатиме на факультет міжнародних відносин.

Розповідає: дізнавалася, як будуть проходити вступні іспити до університету і з’ясувала, що система зовсім не змінилася згідно минулорічної.

“Треба подавати документи, реєструватися в своєму електронному кабінеті з 1 серпня, далі, у 15-х числах, скидати всі документи, які будуть опубліковані на сайті УжНУ”, — сказала дівчина.

Прийом документів на вступ цього року розпочнеться на місяць пізніше – з першого серпня. Упродовж 13-ти днів абітурієнти мають створити електронні кабінети на сайті “Освіта всім”, розповів заступник секретаря приймальної комісії УжНУ Ярослав Агій.

“Після того, як створений кабінет, — розповів Ярослав Агій, — потрібно завантажити Додаток до свідоцтва про повну загальну середню освіту, фотографію розміром 3х4. Якщо вступник претендує на зарахування сільського коефіцієнту, то довідку про реєстрацію місця проживання за «Формою 13». Якщо вступник згоден і хоче навчатися там, де він вступив за державним замовленням, він повинен до 18 години 31 серпня подати оригінали документів до приймальної комісії”.

За словами заступника секретаря приймальної комісії УжНУ, це може зробити вступник прийшовши особисто, або надіслати документи поштою чи скористатися кур’єрською службою.

Документи на вступ в Ужгородський національний та Мукачівський державний університети прийматимуть в електронній формі. За словами заступниці секретаря приймальної комісії МДУ Лариси Медвідь, перелік вступників доволі великий, серед вступників є учасники АТО, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО.

“Вони можуть звернутися до найближчого закладу вищої освіти, розміщеного в їхньому регіоні, зареєструвати код спеціального вступу й надалі подавати електронні заяви”, — пояснила Лариса Медвідь.

З 1 серпня абітурієнти почнуть створювати особисті кабінети для вступу до вишів
Документи на вступ до Закарпатської академії мистецтв і Коледжу мистецтв імені Альберта Ерделі абітурієнти можуть подати в електронній і паперовій формах – каже ректор Академії Іван Небесник.

“Якщо прийде в приймальну комісію абітурієнт, то він зможе наочно на стінах в таблицях побачити, скільки подано заяв, побачити випускники яких кафедр і напрямків щось виробляють, тобто їхні дипломні роботи. Зможуть отримати й іншу інформацію. Це можна дізнатися і в електронному вигляді», — розповів Іван Небесник.

Абітурієнти почнуть подавати документи до вишів з 13-того до 22 серпня. А 27-го серпня уже будуть сформовані списки тих, хто вступив на державне замовлення.

Відправ другу:
Залишіть коментар