ВООЗ дасть Україні вакцину від коронавірусу – Ляшко


У межах програми Всесвітньої організації з охорони здоров’я з глобального доступу до вакцини від коронавірусу Україна отримає дози препарату для 20% населення країни.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише суспільне.

“Тільки що завершили чергову онлайн зустріч щодо участі України в механізмі COVAX – механізм глобального доступу до вакцин COVID-19. Беручи участь в цьому механізмі Уряд України для реагування на пандемію COVID-19 зможе забезпечити доступ до ліцензованого безпечного та ефективного імунологічного препарату, коли той стане доступний”, – розповів він.

За словами Ляшка, Україна отримає вакцину за доступною ціною або безкоштовно в обсягах, що забезпечать щеплення 20% українців. Це дозволить зменшити навантаження на бюджет для імунізації інших груп високого ризику.

Як зазначив санлікар, станом на кінець липня 139 вакцин знаходяться на етапі доклінічних досліджень, а 25 вже досліджуються клінічно. Шість з них максимально наблизились до практичного застосування та перебувають на 3-ій стадії випробувань.

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано один коментар.
  1. Вакцина. когда её успели протестировать? К тому же коронавирус мутирует если в Китае был один у нас совсем другой происходит мутация. НАВРЯДЛИ ВАКЦИНА
    ПОМОЖЕТ ЛЮДЯМ . Может навредить она может дать ряд побочных действий…