Офіційно: ЦВК призначила місцеві вибори з врахуванням нового поділу на райони

За результатами засідання 8 серпня, Центральна виборча комісія призначила місцеві вибори в усіх областях на неділю, 25 жовтня. Про це повідомляє прес-служба ЦВК

Комісія призначила майже півтори тисячі перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у всіх 24 областях України.

Загалом вперше відбудуться 1 441 вибори депутатів та голів місцевого самоврядування. Це рішення комісія ухвалила на підставі постанови Верховної Ради про утворення і ліквідацію районів, а також розпоряджень Кабінету Міністрів про визначення територій об’єднаних територіальних громад.

Водночас ЦВК повідомила, що у 10 громадах Донецької та восьми громадах Луганської областей – провести вибори наразі неможливо.

Також зазначається, що 30 липня комісія звернулася до Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій щодо надання висновків про можливість організації підготовки і проведення місцевих виборів.

7 серпня ЦВК отримала відповідь від чиновників, після чого, проаналізувавши інформацію, надану Донецькою та Луганською військово-цивільними адміністраціями, Комісія дійшла висновку про неможливість проведення виборів.

При цьому Комісія зауважила , що всю відповідальність за визначення відповідних територій несуть ті органи, які надали відповідну інформацію.

Відправ другу:
Залишіть коментар