Протести у Білорусі: перша реакція Олександра Лукашенка (ВІДЕО)


Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що головною політикою в країні мають бути люди.

Про це він сказав під час візиту на БНБК (Білоруська національна біотехнологічна корпорація), пише 24, з посиланням на БелТА.

Політика одна має бути – люди, – заявив Лукашенко.

Державна інформаційна агенція подає лише таку коротеньку цитату білоруського лідера. Що саме коментував Лукашенко: власне вибори чи протести – видання не уточнює.

Водночас БелТА на своєму ютьюб-каналі опублікувала відео з вищезазначеним коментарем Лукашенка. На кадрах можна почути, що він так реагує на протести, які останнім часом охопили Білорусі – наймасовіші відбулися ввечері 9-го – вночі 10 серпня та супроводжувалися вони сутичками між людьми та силовиками.

Якщо ви просто висловлюєте свою позицію або позицію когось, і там видно, що це Петров, Сидоров, Іванов… Я це вітаю. Я – готовий особисто з вами вести діалог. Якщо ж ви тенденційно починаєте проводитися, скажемо так, я також це бачу як відповідні взаємини. А якщо ви провокуєте, особливо в інтернеті – отже, отримаєте теж саме,
– наголосив чинний білоруський президент.

Водночас політик запитав своїх противників, що не так і чи вони хочуть “спробувати скинути владу, зламати щось, вколоти образити”, як це робили та роблять.

“І чекаєте, що перед вами я чи хтось встане на коліна, і цілуватиме пісок яким ви ходили!? Не буде цього! Тому ви маєте це чітко уявляти. Поводьтеся згідно з законом. Якщо поводитиметесь саме так, претензій до вас від нас не буде”, – додав він.

На переконання білоруського очільника, його опоненти хотіли “мордобою”, і він має достатньо інформації щодо цього.

“Поки мордобою не було! І ми вас поставили на місце! Що ви хотіли від нас? Хочете, щоб я кинув у хаос країну? Так ви ж мене потім стопчите та матимете рацію, що я не захистив, зокрема вас і вашу родину”, – зауважив політик.

Відправ другу:
Залишіть коментар