Чим забезпечили за кошти міського бюджету школи Ужгорода (ВІДЕО)


Понад 15 тисяч учнів підуть цього року на навчання до ужгородських шкіл. Про це сьогодні розповіла начальниця управління освіти міської ради Наталія Мухомедьянова. Каже: усі заклади міста готувалися до роботи з вересня в умовах карантину.

Корнелія Князева — мама двох учнів, які навчатимуться в третій ужгородській школі. Каже: один із них цього року першокласник.

“Мене дуже цікавлять питання, чи будуть діти початкових 1-4 класів розділені по групах: один день вдома, один день в школі, чи по тижнях, — розказала Корнелія Князева. — Тобто як відбуватиметься навчальний процес. Чи будуть закуповуватися дезінфектори централізовано школою або міськрадою, чи це буде лежати на плечах батьків”.

Дезінфекторами, безконтактними термометрами, а також масками і щитками третя школа в Ужгороді забезпечена повністю, розповіла заступниця директорки з навчально-виховної роботи Надія Пермякова.

“Три безконтактні дезінфектори у нас розташовані в коридорах школи, — розповіла посадовиця. — Окрім того, запроваджені ті заходи, які в нас уже були й до карантину. Маємо рідке мило, паперові рушники, сушки в їдальні”.

Учнів початкових класів на групи поки не ділитимуть, тобто вони всі зможуть відвідувати школу в умовах карантину, якщо добре себе почуватимуть. Дистанційно вдома їх не навчатимуть, каже начальниця управління освіти міськради Наталія Мухомедьянова. Водночас учителі стежитимуть за відповідним розміщенням парт у класах.

За словами Наталії Мухомедьянової, ті старші класи, де наповнюваність учнів понад 30, поділятимуть на групи: “Це зроблено для того, щоб зменшити скупчення дітей в школі, і в класі була можливість перебувати меншій кількості дітей”.

Щоб закупити в ужгородські школи дезінфікуючі засоби, з міського бюджету спрямували 650 тисяч гривень. Мер Ужгорода Богдан Андріїв роз’яснив: “Закуплені дезінфікуючі засоби, мило, одноразові рукавички, термометри, все необхідне для того. Обладнані також наші медичні кабінети усім необхідним”.

Для цих потреб, за словами Богдана Андріїва, наприкінці вересня з міського бюджету мають спрямувати ще 860 тисяч гривень. Батьки ж повинні забезпечити учнів тільки захисними масками.

Подробиці – Суспільне:

Відправ другу:
Залишіть коментар