На Київщині прорвало газопровід "Уренгой-Помари-Ужгород": вихід газу припинили


У Чабанах Київської області відбулася розгерметизація газового трубопроводу високого тиску (Уренгой-Помари-Ужгород), що постачає газ в Європу та проходить поблизу селища.

Відбувався потужний вихід газу в навколишнє середовище, який вдалося припинити, пише Суспільне.

“Разом з представниками надзвичайних служб вдалося взяти ситуацію під контроль, встановлено заглушку та припинено вихід газу”, – повідомили у пресслужбі Чабанівської селищної ради.

Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, 15 вересня близько 00:20 поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм, який обслуговується Боярським виробничим лінійним управлінням магістральних газопроводів.

“О 01:10 перекрито подачу газу до газопроводу. Жертв та постраждалих немає. До робіт залучалося 57 чол. та 18 од. техніки, з них від ДСНС – 21 чол. о/с та 5 од. техніки”, — повідомили у ДСНС.

Вибух в Чабанах прогримів в ніч на 15 вересня. За словами очевидців, після вибуху в околицях стояв сильний шум і звук з часом тільки посилювався.

“Пишуть, що був вибух труби газу під високим тиском в Чабанах. Начебто, евакуюють звідти людей. Пожежники та газові служби виїхали. Друзі, у нас тут якась жесть! Дикий шум, неначе виривається газ з величезною силою або пожежа. Це триває вже хвилин 15 і звук тільки посилюється, як звук з турбін літака, або коли ракета космічна злітає. Дуже голосно і він знову посилюється “, – повідомила очевидиця подій.

Голова Чабанівської селищної ради Олександр Киризлієв розповів Суспільному, що звук, який було чути після прориву газопроводу, нагадував роботу двигуна реактивного літака.

“Почули звуковий сигнал настільки потужний, як реактивний двигун літака, тільки відчуття, ніби він поряд, а не за 2 кілометри – тому що тиск, як я розумію, дуже високий”, – розповів він.

За словами Киризлієва, звук одразу пов’язали з пошкодженням газопроводу. Після цього МНС та поліція перекрили дороги до місця інциденту, а на вулицях, прилеглих до газопроводу, вимкнули електропостачання, щоб запобігти займанню газу. Як зазначив голова сільради, ситуацію вдалося стабілізувати протягом двох годин, загрози для людей немає.

“14.09.2020 біля 00.30 прорвало трубу високого тиску біля Чабанів Києво-Святошинського району. Всі аварійні служби на місці, в ближніх населених пунктах відключено електропостачання, приймаються міри по перекриттю газопостачання. Біля 01:15 Трубу перекрито”, – повідомив голова постійної поліційної комісії на Київщині Сергій Гулієв.

Відправ другу:
Залишіть коментар