Вимагав 200 тисяч доларів: СБУ викрила керівника підприємства НАН (ФОТО)


СБУ викрила керівника підприємства Національної академії наук у вимаганні хабаря у 200 тисяч доларів за 41 сотку землі в Києві.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність одного із керівників державних підприємств, що входить до складу Національної академії наук. За попередніми даними слідства, керівник держпідприємства вимагав від директора комерційної структури неправомірну вигоду в розмірі 200 тисяч доларів США. За цю суму він гарантував бізнесмену сприяння в укладанні договору інвестиційної діяльності з подальшою передачею у постійне користування земельної ділянки. Земля, розташована у столичному регіоні площею 0,41 гектара, перебуває у власності НАН України”, – йдеться у повідомленні.


СБУ затримало помічника керівника підприємства НАН одразу після отримання ним першої частини хабаря. Крім того, затримано і керівника підприємства національної академії наук. Їм повідомлено про підозри за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України “Зловживання впливом”.

Як розповіли в СБУ, операція проводилася спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Відправ другу:
Залишіть коментар