Потрібна допомога: у закарпатки діагностували страшну хворобу (ВІДЕО)


11-річна Емілія Шмоцер із Рахова бореться з важкою недугою. У дівчинки діагностували саркому Юїнга. Попереду у неї тривале і дороговартісне лікування.

Багатодітні батьки не в змозі оплатити все самотужки. Рідні просять допомогти врятувати життя дитини. На долю Емілії Шмоцер та її сім’ї випало тяжке випробування – дівчинка бореться з онконедугою. У січні дівчинку почали непокоїти болі в нозі. Коли біль став щоденним, батьки звернулись до лікарів. Призначене лікування було неефективним, біль не вщухав, а нога почала пухнути. Знеболювальне вже не допомагало. Після обстеження у Львові в Емілії запідозрили онкозахворювання та направили до Києва. Зараз вони з мамою – пані Ерікою – перебувають на лікуванні в Національному інституті раку у Києві. Тут дитині зробили біопсію, результати якої й підтвердили діагноз – «Саркома Юїнга», злоякісна пухлина, що вражає кістки ніг.

Емілія вже пройшла курс хіміотерапії, у середу розпочався другий. А загалом їх має бути 14, операція та опромінення. Дівчинка навчається у сьомому класі Рахівської школи №1, виховується у багатодітній сім’ї, де ростуть троє школярів. Мама працює вчителькою, батько – пожежником. Вчиться Емілія на відмінно. Вчителі розповідають: дитина надзвичайно творча, активна та має багато талантів. Однокласники теж переймаються долею Емілії, як можуть, підтримують подругу. Пані Вероніка розповідає: хвилюються за здоров’я похресниці, щоденно спілкуються з мамою дівчинки та дізнаються новини про лікування та самопочуття дитини.Але і це ще не все. Після цього на дівчинку чекає променева терапія. Рідні сподіваються: з Божою та людською допомогою Емілія зможе перебороти хворобу. Для дитини це нелегке випробування.Мама дівчинки по телефону розповідає: першу хіміотерапію допомогли оплатити благодійники, за решту медикаментів, які необхідні кожного дня, треба платити сім’ї.

Жінка шукає можливості і для лікування доньки за кордоном.До допомоги дівчинці долучились і небайдужі рахівчани: поширюють інформацію у соцмережах, на підтримку Емілії організовують благодійні флешмоби та акції. Збір коштів організували і у церквах Рахівського району. Усю інформацію про стан дитини та перебіг лікування можна знайти на Фейсбук-сторінці мами дівчинки – пані Еріки (https://www.facebook.com/profile.php?id=100010959469224). Рідні просять підтримати сім’ю, щоб Емілія змогла перемогти недугу, і кажуть: будь-яка допомога буде доречною – як матеріальна, так і моральна та молитовна.

Відправ другу:
Залишіть коментар