"Наразі він нам не потрібен": Зеленський рекомендував не вводити локдаун в грудні

Президент Володимир Зеленський рекомендував прем’єр-міністру Денису Шмигалю не вводити локдаун в Україні в грудні, бо вірить і сподівається, “що наразі він нам не потрібен”.

Про це глава держави розповів у своєму відеозверненні, опублікованому у Facebook.

“Я вірю і сподіваюся, що наразі він нам не потрібен. Ми зважувати всі за і проти, дуже багато даних та прогнозів, радилися с представниками місцевих рад, отримали запевнення МОЗу щодо контрольованості ситуації в лікарнях і я рекомендував прем’єр-міністру не оголошувати локдаун в грудні”, – зазначив президент.

За його словами карантин вихідного дня дав результат.Наразі ситуація з поширенням коронавірусної недуги в країні контрольована

“В цілому ситуація контрольована і не диктує негайного введення локдауну в грудні. Ми даємо змогу бізнесу працювати, не втрачати грудень – один з найприбутковіших місяців року”, – заявив він.

Водночас Зеленський зауважив , що в січні повного локдауну “уникнути буде дуже складно”.

“Його ймовірність в січні існує. Вона не мала. Але я доручив уряду наступного тижня повідомити завчасно чітко, коли буде локдаун, який його чіткий формат, вичерпний перелік усіх карантинних заходів, тож ні для кого це не буде сюрпризом. І не за тиждень, як передбачає закон, а завчасно”, – наголосив президент .

Відправ другу:
Залишіть коментар