На час повного локдауну: Міносвіти пропонує школам подовжити зимові канікули

Українські школи можуть оголосити канікули на період локдауну (8-24 січня 2021 року), оскільки тоді навчальним закладам заборонено працювати в очній формі через COVID-19.

Згідно з постановою Кабінету міністрів (№1236 від 9 грудня 2020-го), на час посиленого карантину – локдауну – учням заборонено відвідувати заклади загальної середньої освіти незалежно від форми власності. Винятки – дитячі садки, а також спеціальні навчальні заклади. Відповідну рекомендацію опублікувало Міністерство освіти України 15 грудня на офіційному сайті

Міністерство попросило школи організувати дистанційне навчання. Це можна зробити, зокрема, за допомогою платформи “Всеукраїнська школа онлайн” (для 5-11 класів). Її запустили МОН та Міністерство цифрової трансформації.

Водночас МОН “рекомендує розглянути можливість за потреби оголосити в цей час канікули”.

У цьому контексті Міністерство нагадало, що тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менше ніж 30 календарних днів.

Навчальний рік має розпочатися 1 вересня, тривати не менше ніж 175 навчальних днів і закінчуватися не пізніше ніж 1 липня наступного року.

Додамо, згідно з рекомендацією МОН, зимові канікули в школах України пройдуть із 25 грудня 2020-го до 10 січня 2021 року. Однак установи можуть самостійно визначати дати канікул, погоджуючи з місцевими управліннями освіти.

Відправ другу:
Залишіть коментар