МОЗ: Ми ведемо переговори з виробниками, аби розпочати вакцинацію в лютому 2021 року

Україна веде переговори про закупівлю вакцини від COVID-19 зі світовими виробниками для того, щоб розпочати вакцинацію в лютому 2021 року.

Про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

“Зараз ми працюємо з виробниками, в яких будемо закуповувати вакцину від COVID-19. Перемовини ведуться з усіма виробниками, які наразі завершили всі клінічні випробування та проходять процедуру сертифікації своїх вакцин”, – розповів Степанов.

За словами міністра, Україна вже отримала пропозиції від усіх виробників, і наразі опрацьовує їх, аби мати можливість якомога раніше розпочати вакцинування.

“Ми поставили собі за кінцеву мету розпочати вакцинування від COVID-19 хоча б в лютому 2021 року. Цим займається як МОЗ, так і президент України Володимир Зеленський, який безпосередньо спілкується з керівниками інших держав щодо максимально швидких поставок вакцини до України”, – наголосив очільник МОЗ.

Степанов нагадав, що Україна є учасником глобальної ініціативи COVAX і вже підписала всі документи на постачання вакцини від COVID-19 в межах цієї ініціативи.

“Поставки вакцини до України в межах ініціативи COVAX очікуються в першому півріччі 2021 року. Орієнтовно, наприкінці першого – на початку другого кварталу”, – повідомив Степанов.

Відправ другу:
Залишіть коментар