8 тисяч гривень допомоги від держави через посилення карантину можуть отримати підприємці Закарпаття

25 закарпатських підприємців звернулися за 3 дні до обласного центру зайнятості, щоб отримати допомогу через посилення карантину.

Про це сьогодні сказав директор Юрій Фущич. Також із 14 грудня вони почали надсилати свої дані через застосунок “Дія”. Одноразова виплата становить 8 тисяч гривень.

Працівник однієї з кав’ярень в Ужгороді Адам Якуб розповів: через посилення карантину одержав майже вдвічі меншу зарплатню.

“Наскільки я можу зараз порахувати, то у відсотках це виходить близько 45 або навіть 50 до повного обсягу, який був до карантину вихідного дня. Якщо б я отримав ті гроші, про які говорив пан Зеленський (8000 грн, — авт.), то це не закриє мій мінус по зарплаті, оскільки в мене, окрім офіційного доходу, є ще чайові, які не мають конкретної цифри”.

Співвласник кав’ярні, де працює Адам, Олексій Пуртов вирішив внести власні дані та інформацію про своїх працівників до застосунку “Дія”, щоб одержати гроші: “Цими коштами ми виплатимо зарплату нашим працівникам, оплатимо комунальні послуги, заплатимо частину за оренду. У будь-якому випадку, як власники закладу, ми нічого не отримаємо”.

Подробиці – Суспільне:

Відправ другу:
Залишіть коментар