Пластуни передали громаді Ужгорода Вифлеємський вогонь

Вифлеємський вогонь миру передали сьогодні пластуни громаді Ужгорода у Хрестовоздвиженському греко-католицькому кафедральному соборі, інформує пресслужба Ужгородської міської ради.

За вже доброю традицією Вифлеємський вогонь щороку долає кордони і єднає християн напередодні Різдва. Цьогоріч, розповів керівник Ужгородського осередку «Пласт» Іштван Удут, через пандемію переживали, чи буде передача вогню, бо йшла мова про те, що це буде онлайн. Але отримали його в особливий спосіб, скаутською естафетою: ужгородські пластуни відправилися на кордон – на КПП у Малому Березному, де скаути та пластуни зі Словаччини передали вогонь ужгородським пластунам і вже з Ужгорода вперше Вифлеємський вогонь потрапив в Україну.

Сьогодні вогонь продовжить подорожувати Закарпаттям – закарпатським пластунам його передадуть увечері.

Передача вогню відбудеться також сьогодні о 16.00 у мікрорайоні Дравці у греко-католицькій парафії Різдва Пресвятої Богородиці, а о 17.00 в Ужгородській греко-католицькій академії ім. Блаженного Теодора Ромжі Вифлеємський вогонь миру передадуть пластунам із Хуста, Мукачева, Берегова, Довгого, Великого Бичкова.

Відправ другу:
Залишіть коментар